Slasten solatni preliv brez dodane soli

Mag. Nadiža Pleškoprehranska coachinja
06.05.2019, 10:55
Ta solatni preliv je eden mojih ljubših. Še posebno ko sem na poti. Poleg tega, da ne vsebuje soli, ne vsebuje niti kisa in olja. Verjetno ste pomislili, kaj sploh vsebuje, kajne? Zaupam vam v nadaljevanju.

Sezam je zakon!
Sezam je zakon!

NAGRADNA IGRA: 

Prijave na Sparovo plesno tekmovanje S PLESOM DO ZVEZD so zaključene! Izmed vseh, ki se bodo uvrstili v finale tekmovanja, bo na koncu strokovna komisija pod vodstvom Katarine Venturini izbrala zmagovalca, zmagovalni par ali skupino, ki prejme glavno nagrado - plesno delavnico v Londonu, in sicer v Pineapple Dance Studios. Glasujte TUKAJ in pomagajte svojim favoritom do finala!

Zmešam si ga iz dveh žlic sezamovih semen, dveh žlic limoninega soka in stebelne zelene.

Pomembno je le, da sezamova semena dobro zmeljem. Še najbolje to opravi kar mlinček za kavo. S pomočjo paličnega mešalnika pa nato preliv dokončam. Dodam stebelno zeleno (približno 20 cm palčko brez listov, ki lahko zagrenijo), dobro zmleta sezamova semena, limonin sok in po potrebi še kakšno žlico vode. Odvisno, kako gost preliv želite.

Preliv shranim v steklen kozarček in ga tik pred serviranjem polijem po solati. Ker ne vsebuje kisa, tudi ne oddaja vonja, zato lahko to solato brez slabe vesti pohrustam, skoraj kjerkoli že sem.

Limonin sok, zelena in sezam pa poskrbijo za okus in tako soli sploh ne pogrešam.

Poizkusite in sporočite, kako vam bo všeč.

Pa dober tek,

vaša Nadiža.