Slasten prigrizek, ki ga lahko uživate brez slabe vesti

Mag. Nadiža Pleškoprehranska coachinja
08.04.2019, 5:56
Ta prigrizek poznajo vse moje stranke. Najprej me čudno pogledajo, ko jim povem, da bo ta prigrizek poskrbel za ravno pravšnji dvig sladkorja v krvi in s tem pogasil željo po sladkem na pravi način. In nato, ko ga tudi preizkusijo, dobim sporočila, kot na primer 'Kdo bi si mislil, da je to tako slastno. In ja, res mi je potešilo željo po sladkem'.

Datlji so odličen prigrizek!
Datlji so odličen prigrizek!

Ta prigrizek se mi je super izkazal tudi med daljšimi sestanki. Ali ko grem v hribe in na kolo. Ali pa pred kakšnimi daljšimi predavanji in seminarji, ko vem, da ni dobro, da preobremenim svoj prebavni sistem, telo pa vseeno potrebuje nekaj energije in hranil. 

Mag. Nadiža Pleško, prehranska coachinja
Mag. Nadiža Pleško, prehranska coachinjaFOTO: Aljoša Rebolj

Zanj potrebujemo le dve sestavini in čisto nič kuharskega predznanja. Datelj razpremo (po potrebi razkoščičimo) in vanj položimo oreh. Zapremo in pozobamo.

Potrebujemo torej le suhe dateljne in orehe. Popazimo pa pri nakupu enih in drugih. Orehe se dobi tudi od slovenskih pridelovalcev. Še najbolje je, da dobite cele in si jih strete sproti. No, pri dateljnih pa je zgodba malo drugačna. In jih v Slovenijo uvažamo, navadno iz toplejših in bolj puščavnih predelov sveta. Pri nakupu je treba biti pozoren predvsem, da so ti le naravno sušeni in da jim niso dodali kakšnih dodatkov, sladkorja, sladkornih sirupov in konzervansov.

NAGRADNA IGRA 'S PLESOM DO ZVEZD': Prijave na Sparovo plesno tekmovanje S PLESOM DO ZVEZD so zaključene! Izmed vseh, ki se bodo uvrstili v finale tekmovanja, bo na koncu strokovna komisija pod vodstvom Katarine Venturini izbrala zmagovalca, zmagovalni par ali skupino, ki prejme glavno nagrado - plesno delavnico v Londonu, in sicer v Pineapple Dance Studios. Glasujte TUKAJ in pomagajte svojim favoritom do finala!