10 znakov, da ste v srečni zvezi

J.V.
27.12.2018, 7:37
1
Kako v zvezi ohraniti srečo, je eno najpogostejših vprašanj, ki si jih zastavljajo pari. Nedavna raziskava, ki so jo opravili na spletni strani eHarmony, je pokazala, da so najsrečnejši pari tisti, ki se v svoji zvezi držijo naslednjih desetih pravil ...

Ste srečni v zvezi?
Ste srečni v zvezi?FOTO: iStock

Do podatkov so prišli raziskovalci, ki so opravili študijo na 2087 osebah, starejših od 18 let, ki so v dolgoletni zvezi ali zakonu. Cilj študije je bil ugotoviti, kaj je recept za srečno zvezo ali zakon.

Od vseh sodelujočih jih je 64 % dejalo, da so v zelo srečni zvezi, medtem ko jih je s svojim partnerjem nezadovoljnih 19 % vprašanih. Izsledki so pokazali, da imajo osebe, ki so v zelo srečni zvezi, partnerja približno iste starosti – najpogosteje so bile to osebe stare od 25 do 44 let. Poleg tega so to tudi optimistični in samozavestni posamezniki, ki verjamejo v odprto komunikacijo v odnosu, se zavedajo, da je sklepanje kompromisov ključnega pomena in se ne bi odrekli skupnemu odhodu na psihiatrično svetovanje.

Sklepanje kompromisov je ključnega pomena.
Sklepanje kompromisov je ključnega pomena.FOTO: iStock

Raziskava je pokazala, da so najsrečnejši pari izpolnjevali naslednje značilnosti:

1. Si vzamejo čas zase in redno hodijo na zmenke.

2. Se držijo za roke pogosteje od drugih parov.

3. Imajo širok krog prijateljev.

4. Imajo pogosto spolne odnose.

5. Skupaj obiskujejo kavarne, restavracije in nočne klube.

6. Živijo v urbanih območjih.

7. Imajo dva ali več otrok.

8. Imajo višji povprečni dohodek.

9. Dokončali so višje šole ali fakultete.

Zanimiv je tudi podatek, da jih kar 68 % svojemu partnerju vsak dan pove, da ga ljubijo, 65 % jih svojo boljšo polovico poljubi na usta, 72 % pa se jih na sprehodu vedno drži za roke. Po drugi strani je študija pokazala, da najsrečnejši pari nimajo skupnih interesov ali istega smisla za humor. Tisti, ki v svoji zvezi niso srečni, si s partnerjem ne delijo skupnih aktivnosti in se ne trudijo pri medsebojni komunikaciji in zaupanju.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Geisha722
19.03.2018, 21:13:19
121
+11
Hahahaha kake bučke! Hvala za tole dozo smeha dragi J.V. Sama ne vidim povezave med širokim krogom prijateljev in srečno zvezo s partnerjem, še bolj pa me bega povezava med dokončano višjo šolo ali fakulteto in srečno zvezo ampak ok. Za konec bi pa rada komentirala še to, da ali jaz ne znam šteti, ali si se pa ti vštel, dragi J.V. kajti v članku je samo 9 kvazi znakov srečne zveze. Lp