5 stvari, ki jih morate nehati početi sami sebi

J.V.
31.05.2019, 7:52
0
Ko v življenju prenehate loviti napačne stvari, date pravim stvarem priložnost, da vas ujamejo. Prepričani smo, da ste to v življenju že večkrat slišali, a se vam vseeno pogosto zgodi, da vaše življenje narekuje stvari, ki vas ne osrečujejo. Dejstvo je, da nihče ne more iti nazaj in spremeniti stvari, ki so se že zgodile, vsi pa lahko vplivamo na stvari, ki se še bodo. Toda preden spremenite svoje življenje, morate prenehati početi stvari, ki vas držijo nazaj in vam ne prinašajo sreče in zadovoljstva.

Toda preden spremenite svoje življenje, morate prenehati početi stvari, ki vas držijo nazaj in vam ne prinašajo sreče in zadovoljstva. 

1. Ne zapravljajte časa z negativnimi ljudmi in tistimi, ki vas ne osrečujejo. Če vas nekdo želi obdržati v svojem življenju, si bo za vas vzel čas in se vam ne bo treba truditi za njegovo pozornost. In nikoli ne pozabite, da so pravi prijatelji tisti, ki vam stojijo ob strani v težkih časih in ne samo takrat, ko je vse lepo. 

2. Ne bežite pred težavami. Na svetu ni osebe, ki se je sposobna soočiti z vsemi udarci, ki nam jih zada življenje. In tega se od nikogar ne pričakuje. Nič ni narobe, če ste žalostni, jezni ali razočarani, pomembno je le to, da se po vsakem padcu poberete in da vsako težavo poskušate rešiti. Morda se to ne bo zgodilo čez noč in morda boste potebovali pomoč, a na koncu vas bo izoblikovala v osebo, kakršna ste.

3. Ne trudite se biti nekaj, kar niste. Vsi si želimo ugajati. Vsi si želimo, da nas vsi imeli radi. A to ni mogoče. Vedno bo nekdo, ki bo pametnejši, lepši ali mlajši. A nikoli ne bo vi. Zato se ne truditi biti nekaj kar niste, samo zato, da bi bili nekomu všeč. Bodite to kar ste in tistim pravi ljudje vas bodo imeli radi. 

4. Ne oklepajte se dogodkov iz preteklosti. Šele ko boste lahko spustili negativne izkušnje iz preteklosti, ko se ne boste več oklepali dogodkov in izkušenj, ki so se vam zgodile pred leti in zaradi katerih ste danes morda manj zaupljivi in bolj previdni, šele takrat boste lahko obrnili nov list v svojem življenju.

5. Ne začenjajte odnosov iz napačnih razlogov. V odnose z ljudmi se je treba spuščati premišljeno in iz pravih razlogov. Bolje biti sam, kot pa v družbi ljudi, ki iz nas posrkajo vso energijo in nas ne osrečujejo. Z nekom bodite zato, ker ste pripravljeni na zvezo, in ne zato, ker ste osamljeni. 

Na svetu ni osebe, ki se je sposobna soočiti z vsemi udarci, ki nam jih zada življenje.
Na svetu ni osebe, ki se je sposobna soočiti z vsemi udarci, ki nam jih zada življenje.FOTO: iStock

Vir: marcandangel.com