7 tipov moških, od katerih bežite stran

A.K
28.12.2018, 7:44
0
So moški, s katerimi se zdi vse tako enostavno in v partnerskem odnosu predstavljajo varen pristan, in so takšni, ki so skupek vsega, česar si ženska res ne želi – črnogledi negativci, mamini sinčki, večni otroci, šovinisti in čustveno otopeli posamezniki. Življenje z njimi je izjemno naporno, saj vam ne morejo dati tistega, kar v partnerski zvezi potrebujete – varnosti, ljubljenosti, navdiha in vzajemne rasti.

Ne izgubljajte časa z moškimi, ki se bojijo odrasti.
Ne izgubljajte časa z moškimi, ki se bojijo odrasti.FOTO: iStock

1. Dobrodošel v odraslem življenju!

Nekateri moški se enostavno ne morejo sprijazniti, da je treba v življenju sprejeti določene odgovornosti. Odraslo življenje je tako za nekatere pravi ’preizkus resničnosti’ in mnogi se v njem ne znajdejo najbolje. Sem spadajo zaposlitev oziroma finančna neodvisnost, čustvena razmejitev od staršev in odgovorno partnersko življenje. Mnogim vse to predstavlja prevelik zalogaj, zato raje iz dneva v dan životarijo – morda na plečih staršev, brez zaposlitve in brez jasne vizije, kaj bi od življenja sploh radi.

PREBERI ŠE
Zakaj je pri tridesetih lepo biti samski?

2. Še vedno mamin sinček?

Nekateri se sicer odlično znajdejo pri finančni osamosvojitvi, a jim še naprej dela težave pretirana navezanost na dom in družino. Prav je, da z domačimi ohranja dobre odnose, ni pa, če še vedno potrebuje nenehne potrditve in čustveno podporo domačih. To se lahko kaže v pretiranem klicanju domov, nenehnih obiskih domačih, lahko celo v preživljanju prostega časa z mamo in očetom. Kot že rečeno – vse lepo in prav, a do določenih mej. Nihče si ne želi razmerja z maminim sinčkom, ki se še vedno drži maminega krila in se ne zna čustveno osamosvojiti.

Če že na začetku opazite, da ima vaš potencialni partner zamero do ženskega spola, bežite proč.
Če že na začetku opazite, da ima vaš potencialni partner zamero do ženskega spola, bežite proč.FOTO: iStock

3. Strah ga je pokazati čustva

Kljub temu, da je v zadnjem času čustvena ozaveščenost že zelo napredovala, pa pri malce starejših generacijah še vedno velja ’nenapisano pravilo’, da moški ne jočejo. So moški res šibki, če znajo pokazati čustva? Nikakor ne, ravno nasprotno. Tlačenje in zanikanje čustev vodi v težje stiske, ki se lahko spreobrnejo tudi v čustvene težave kot so tesnobne motnje in depresija. Zato je zdravo, da se znamo o tem, kaj čutimo, tudi pogovarjati. Nihče si ne želi ob sebi nekoga, ki je čustveno zamrznjen in ne zna niti povedati, kaj se v njem sploh dogaja.

PREBERI ŠE
Resnica o moških, ki so zagledani sami vase, vas bo presenetila

4. S starši je v hudem sporu

Za razliko od maminih sinčkov, ki se ne morejo odcepiti od družine, so druga skrajnost posamezniki, ki imajo velik konflikt z domačimi. Ta se lahko kaže v številnih oblikah, med katerimi so najpogostejše: ignoriranje in izogibanje staršev, čustvena odcepitev, za katero je značilna popolna prekinitev stikov, ali pa nenehno prepiranje in konflikti. Vse to kaže na nerazčiščene odnose, ki pa imajo v velik vpliv na njegovo življenje – tudi, če sam trdi drugače. Težko je živeti brez korenin, prav tako brez podpore domačih.

5. Ne spoštuje žensk

Če že na začetku opazite, da ima vaš potencialni partner zamero do ženskega spola, bežite proč. Mnogi namreč zaradi primarnega konflikta z materjo, ki sega v otroštvo, razvijejo jezo na ženske, ki jo nikakor ne morejo predelati. Ta je lahko izražena na povsem pasiven način – kot cinične in poniževalne pripombe ali šovinistične izjave o superiornosti moškega spola. Vse to kaže, da se v primarni družini ni naučil osnovnega spoštovanja nasprotnega spola, razlog pa je lahko v odsotnosti očetovskega lika ali materi, ki je bila vseskozi poniževana s strani očeta. Mislite, da ga lahko spremenite? Nihče se ne bo spremenil, če sam tega ne bo želel.

So mu pomembne samo zabave in druženje s prijatelji?
So mu pomembne samo zabave in druženje s prijatelji?FOTO: iStock

6. Beži pred težavami

Zrel in odgovoren moški se bo s težavami in izzivi vedno skušal soočiti na konstruktiven način. To pomeni, da bo skušal narediti vse, da bo presegel neugodno situacijo, nikakor pa od nje ne bo bežal. Nekateri moški, ki še v odraslosti ne sprejmejo odgovornosti za svoje življenje, pred prvo resno oviro zbežijo, ali jo skušajo prevaliti na koga drugega – starše ali partnerico. In ni malo takšnih, ki dobijo ob sebi žensko, ki to še naprej vzdržuje. Si res želite velikega otroka?

7. Vse vidi v črni ali sivi barvi

So moški, ki so že po naravi črnogledi in vse vidijo v negativni luči. Takšni so velikokrat tudi veliki kritiki vsega, kar se dogaja okoli njih, in zanje nikoli ni nič dovolj dobro. Razlog se lahko skriva v primarni družini, kjer so bili že v osnovi negativno nastrojeni, pesimistični ali celo depresivni. Takšno vzdušje pa je posameznik prenesel tudi v odraslost. A s takšno osebo je težko živeti, saj vas nehote povleče v brezno negativnosti. Si zares želite tega?

PREBERI ŠE
Samozavestni moški izginjajo, zamenjali so jih samovšečni osvajalci

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.