Ukazovalne ženske pozitivno vplivajo na zdravje svojega partnerja

S.B.
24.07.2019, 7:49
0
Profesorica univerze v Michiganu, Cathy Liu, je skozi svojo študijo dokazala, da ukazovalne ženske pozitivno vplivajo na zdravje svojega moža.

V študijo je zajela 1228 poročenih parov, starih med 57 in 85 let, preučevala pa je njihove navade, odnose in zdravstveno stanje, s poudarkom na sladkorno bolezen.

Čeprav na splošno velja stereotipno prepričanje moških, kako jim ženske, ki so ukazovalne, načenjajo zdravje in duševni mir, pa le ni tako. Profesorica Liu je namreč po petih letih študije ugotovila, da ženske, ki svojim partnerjem rade zapovedujejo in so temperamentnega značaja, pozitivno učinkujejo na zdravje soprogov, saj so poleg nadzorovanja in ukazovanja partnerjem tudi bolj pozorne na njegovo vedenje in zdravstveno stanje. Informacije, ki jih predajajo svojim partnerjem, pa posredujejo bolj odločno in tudi partnerji jim popolnoma zaupajo.

Zanimivo je, da so ženske, katerih partnerji so umirjeni in razumevajoči, povedale, da so srečne in zadovoljne s svojim zakonom in odnosom, saj menijo, da se o težavah lahko s partnerjem iskreno pogovorijo, medtem ko je bilo pri moških ravno obratno. Tisti, ki so trdili, da so njihove žene ukazovalne in imajo rade nadzor nad njihovimi življenji, so bili hkrati bolj zdravi in manj nagnjeni k sladkorni bolezni.

Študija, ki so jo opravili na univerzi v Južnem Walesu, je hkrati potrdila, da so temperamentne ženske tudi inteligentnejše, svoje misli in odločitve analizirajo ter so posledično preudarnejše.

Ženske, ki svojim partnerjem rade zapovedujejo in so temperamentnega značaja, pozitivno učinkujejo na zdravje svojih soprogov.
Ženske, ki svojim partnerjem rade zapovedujejo in so temperamentnega značaja, pozitivno učinkujejo na zdravje svojih soprogov.FOTO: iStock