Presenetljivo veliko žensk nikoli nima jutranjega seksa

J.V.
24.08.2018, 7:58
5
Splošno znana resnica je, da je dobro začeti dan z jutranjo vadbo ter dihalnimi in sprostitvenimi vajami. Vse to in še več lahko na prijeten način opravimo z jutranjim seksom. Ta bo namreč poskrbel, da boste dan začele z bolj napeto in sijočo kožo, boljše bo tudi vaše razpoloženje in imele boste več energije. Kljub pozitivnim učinkom, ki jih ima jutranji seks, pa je nedavna raziskava pokazala, da ga presenetljivo veliko žensk nikoli ne prakticira!

Najbolj pogosta dneva pa sta povsem pričakovano sobota in nedelja, ko se jim ne mudi v službo. 
Najbolj pogosta dneva pa sta povsem pričakovano sobota in nedelja, ko se jim ne mudi v službo. FOTO: iStock

V nedavni raziskavi Mattress Advisor, je sodelovalo tisoč udeležencev, od tega je bilo 56 % žensk in 43 % moških povprečne starosti 36 let. Vsi sodelujoči so bili v zvezi in so s partnerjem tudi živeli, kljub temu pa so rezultati pokazali, da več kot 63% žensk nikoli nima jutranjega seksa. 

PREBERI ŠE
Jutranji seks za lepši začetek dneva

Vsem so zastavili vprašanje, kako pogosto imajo zjutraj spolne odnose, nato pa jih na podlagi njihovih odgovorov razdelili v dve skupini: tiste, ki imajo jutranji seks (tudi če redko) in tiste, ki ga nimajo nikoli (63 % žensk in 37 % moških). To pa ni edini zanimiv podatek, ki ga je dala študija. Ugotovili so namrč tudi to, da imajo heteroseksualni udeleženci raziskave spolne odnose manjkrat mesečno, kot tisti, ki so biseksualni ali gej. 

Med ženskami, ki nikoli nimajo jutranje telovadbe v postelji, jih je 50,7 % kot razlog navedlo dejstvo, da enostvno niso razpoložene. Medtem pa je 35,6 % žensk dejalo, da za to nimajo časa, 34,2 % jih jutranjega seksa ne mara, 32,9 % zanj nimajo dovolj energije. 

Med ženskami, ki nikoli nimajo jutranje telovadbe v postelji, jih je 50,7 % kot razlog navedlo dejstvo, da enostvno niso razpoložene.
Med ženskami, ki nikoli nimajo jutranje telovadbe v postelji, jih je 50,7 % kot razlog navedlo dejstvo, da enostvno niso razpoložene.FOTO: Profimedia

PREBERI ŠE
Za uspešen zakon potrebuješ ljubimca!

V isti skupini je kar 50 % moških dejalo, da bi radi imeli redne jutranje spolne odnose, s čimer se strinja le 20 % ženskih pripadnic. Kar je v resnici škoda, saj je kar 37 % tistih žensk, ki obožujejo jutranjo vročo seanso dejalo, da so zaradi tega skozi dan bolj produktivne in polne energije. S tem se strinja tudi 53 % moških udeležencev študije. Ženske so za to celo pripravljene žrtvovati 31 minut spanja, moški pa 42 minut. Glede na to, da naj bi večina za jutranji seks ponavadi porabila 26 minut, je to več kot dovolj. Najbolj pogosta dneva pa sta povsem pričakovano sobota in nedelja, ko se jim ne mudi v službo. 

PREBERI ŠE
To je najboljši dan za seks!