Enostaven trik z vodo, ki pospeši kurjenje kalorij

J.V.
17.04.2019, 8:07
0
Da ima voda številne pozitivne učinke na telo, počutje, kožo in še marsikaj drugega, verjetno ni treba posebej poudarjati. Nedavna raziskava pa je pokazala, da je pitje hladne vode lahko tudi v veliko pomoč pri izgubi odvečnih kilogramov.

Ob zaužitju voda zapolni naš želodec in nam tako pomaga premagati občutek lakote in počakati na naslednji obrok.
Ob zaužitju voda zapolni naš želodec in nam tako pomaga premagati občutek lakote in počakati na naslednji obrok.FOTO: Thinkstock

Telesna aktivnost in zdrava prehrana sta dva ključna dejavnika, ko gre za uspešno izgubo odvečnih kilogramov, na pospešeno kurjenje kalorij pa ima sodeč po nedavni raziskavi, tudi pitje hladne vode. Voda je najboljši napitek za gašenje žeje in hidracijo telesa, poleg tega pa voda vpliva tudi na metabolizem. Študije so pokazale, da hladna voda pospeši presnovo.

Skupina raziskovalcev je ugotovila, da je 40 odstotkov pospešitve metabolizma posledica dejstva, da telo greje vodo na telesno temperaturo in s tem seveda kuri energijo. Dve študiji, v katerih je sodelovala mlada populacija, sta pokazali, da če spijete pol litra hladne vode, se kurjenje kalorij v eni uri in pol poveča za 24 do 30 odstotokov.

To pa ni edina zanimivost raziskav. Te so namreč pokazale, da se učinek vode na metabolizem lahko razlikuje od osebe do osebe. Zato morate imeti v mislih, da čeprav so raziskave potrdile, da pitje hladne vode pospeši kurjenje kalorij, učinek ni pri vseh isti. Če je vaš cilj izguba odvečnih kilogramov, boste morale narediti še kaj več, kot le spiti nekaj litrov hladne vode na dan. Za doseg cilja je treba zmanjšati tudi število zaužitih kalorij, se veliko gibati in zdravo prehranjevati.

PREBERI ŠE
To se zgodi, ko spijete vodo z banano

Ob zaužitju voda zapolni naš želodec in nam tako pomaga premagati občutek lakote in počakati na naslednji obrok. Pri ljudeh na dieti, se je taktika zaužitja večje količine tekočine izkazala za pozitivno pri izgubljanju telesne mase. Poleg tega, da ne boste ves čas lačne, se bo izboljšala tudi vaša prebava. Višek energije, ki ga boste dobile izkoristite kot motivacijo za to, da več telovadite. Če imate pogosto težave s prebavo in kislino v želodcu, bodo vaše težave izginile in ne boste več čutili neudobja po vsakem obroku.

PREBERI ŠE
7 dni zapored je pila detoks vodo. Zgodilo se je to!

Da bi izboljšale svoje zdravje in počutje, pospešile metabolizem in se znebile odvečnih kilogramov, si lahko pomagate z različnimi napitki, ki so se izkazali za zelo učinkovite. Recepte za zdrave napitke smo zbrali v e-knjigi, ki si jo lahko povsem brezplačno prenesete tako, da izpolnite spodnjo prijavnico!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.