Poskrbite zase, da boste imeli dovolj energije

V.H.
13.05.2019, 11:30
Ste že pozabili, kakšen je sproščen delovni dan? Na počutje lahko vpliva ogromno stvari, še najbolj pa sami. Najlepši dan se navadno začne z okusnim zajtrkom in skodelico dobre kave, ampak zaradi pomanjkanja časa pogosto izpustimo lepe trenutke. Čas je, da se ustavite in si privoščite nekaj resnično dobrega. Dan vam lahko polepša že čokoladni rogljiček, zato uživajte v vseh malih stvareh, ki za dobro počutje naredijo veliko.

Čudovito jutro se večkrat spremeni v živčno pot do službe, ko pogledujete na uro, saj vas čaka ogromno obveznosti. Pomislite, koliko časa in energije vam vzame že jutranji stres, medtem ko se dan še ni niti dobro začel. Izpuščate malice ali kosila, da bi si pridobili dovolj časa za naloge, ampak na koncu ste izčrpani in brezvoljni. Uspešnejši boste, če se boste projektov lotili v najboljši formi, zato v svoj natrpan urnik vključite tudi trenutke, ki vam bodo poživili vsakdan.

Namigi za uspešen dan

Vaše telo potrebuje gorivo

Najboljše rezultate boste dosegli, če pri obroku ne boste varčevali s časom. Ne izpuščajte jih, ampak si jih privoščite vsaj petkrat na dan – od tega dva manjša, na primer kakšen slasten prigrizek. Vaše telo in možgani nujno potrebujejo hranila za svoje optimalno delovanje. Izberete lahko hitro pripravljeno hrano, ki mora biti kakovostna in okusna. Popoln obrok je lahko tudi sendvič, če je pripravljen iz kakovostnih sestavin, raven energije lahko povišate s sladkim priboljškom in kavo. Tako boste v celoti zadovoljni in pripravljeni na akcijo, medtem ko brez nujnih hranil ne boste prišli daleč.

Poskrbite zase, da boste imeli dovolj energije.
Poskrbite zase, da boste imeli dovolj energije.FOTO: Arhiv ponudnika

Dragoceni trenutki

Trenutki, ki so namenjeni poživitvi telesa in duha, so v resnici izjemno dragoceni. Na bencinskih servisih OMV ste vabljeni k obiskuVIVA Café, kjer so vam na voljo vedno sveži sendviči za vse okuse, sladki prigrizki in tudi vrhunska, nežno pražena in sveže zmleta italijanska kavaVIVA Café, ki vam jo bo pripravil izkušen barist. Ustavite se in se pripravite na čudovit dan. Dovolj je le nekaj trenutkov, da si naberete novih moči. Najdete jih lahko na svoji poti do službe, sestanka ali ko se odpravljate na lepše. PreveriteTUKAJ.

Postavite si prioritete

Najprej morate poskrbeti zase, da boste kos vsem izzivom. Počutje si lahko izboljšate že s tem, da si določite svoj prostor na prioritetni lestvici – po možnosti naj bo na samem vrhu. To je lahko krajši odmor med delovnim časom ali razvajanje po službi. Vedno bodite prijazni do sebe in si vzemite čas za kavo s prijatelji, ki vam bo izboljšala razpoloženje. Majhni užitki vam bodo pomagali ohranjati pozitivno energijo, zato boste imeli več motivacije za delo. Tudi delovne obveznosti si porazdelite po pomembnosti, da ne boste izgubljali časa za nepomembne stvari. Na tak način boste imeli stvari pod nadzorom, kar bo izboljšalo vašo organiziranost.

Vzemite si čas tudi za sprostitev v dobri družbi.
Vzemite si čas tudi za sprostitev v dobri družbi.FOTO: Arhiv ponudnika

Priprava na sestanek

Sestanki so lahko stresni in naporni, zato se na njih odpravite malo prej in se spotoma ustavite še na kavici, ki vam bo zbistrila misli in povečala zbranost. V sproščenem vzdušju si vzemite nekaj minut zase, da boste spet lažje zadihali in na sestanku ne boste delovali živčno. Izkoristite ta čas in si pripravite oporne točke, ki bodo najboljše predstavile vaše rešitve, koncepte, predloge in podobno, s katerimi boste navdušili tako sodelavce kot potencialne stranke. Po navadi se najboljše ideje porajajo ravno takrat, ko niste preveč obremenjeni.

Poskrbite za ekipni duh

Zakaj ne bi razveselili svojih sodelavcev in jih presenetili s slastnimi prigrizki ali jih samo povabili na odlično kavo? Ekipa, ki je povezana, bo delovala bolj usklajeno pri delovnih nalogah, hkrati pa so dobri in topli odnosi pomembni za pozitivno vzdušje v pisarni. V službo boste hodili z večjim veseljem in tudi boljše boste opravljali svoje delo, če boste čutili podporo svoje ekipe. Namenite nekaj svojega časa tudi za gradnjo odličnih poslovnih odnosov.

Osrečite svoje najbližje.
Osrečite svoje najbližje.FOTO: Arhiv ponudnika

Čas za svoje najbližje

Po pestrem dnevu si verjetno želite le, da bi bili čim prej v objemu svojih najdražjih, ampak potrebujete še kruh ali pa ste otrokom obljubili francoski rogljiček in ne želite priti praznih rok. Mogoče nimate skuhanega kosila ali večerje, pa veste, da bo še trajalo. Postanek na bencinskem servisu OMV v VIVA Cafévam bo vzel samo nekaj minut, medtem ko imate na izbiro več kot 1500 izdelkov, med katerimi boste zagotovo našli vse, kar potrebujete.

Torej, sami lahko poskrbite za to, da bo vaš dan resnično uspešen in čudovit. Sestavite ga iz najlepših trenutkov, ki so tudi najdragocenejši.

Sponzorirana objava