Zala in Gašper prepričala Evropo!

M. A.
14.05.2019, 23:08
0
V izraelskem Tel Avivu je nocoj potekal prvi predizbor Evrovizije, na katerem sta kot peta slovenske barve zastopala Zala Kralj in Gašper Šantl s sanjavo balado Sebi, ki je takoj po Emi v Sloveniji poskrbela za deljena mnenja. Čeprav je sprva kazalo, da Slovencev nista prepričala, pa je bila Evropa nocoj enotna.

Zala Kraljin Gašper Šantlsta na oder Eme februarja stopila povsem neopazno, s svojo zasanjano baladoSebi pa sta želela bolj kot ne le opozoriti nase in Slovencem predati sporočilo, da je treba ostati zvest samemu sebi tudi takrat, ko ti v življenju ni najlaže. Takoj po zmagi, ki je zagotovo nista pričakovala, kar je dokazoval tudi pogovor z njima (preberete si ga lahko TUKAJ), se je z vse Evrope na njun posnetek zgrnil plaz pohval in čestitk, Slovenci pa smo bili bolj črnogledi.

PREBERI ŠE
Zala Kralj in Gašper Šantl končno izpolnila svojo obljubo

Brez ognjemetov, brez bleščečih oblek in brez vratolomnih plesnih točk: Zala in Gašper sta prepričala s svojim sporočilom. V slovenskem jeziku.
Brez ognjemetov, brez bleščečih oblek in brez vratolomnih plesnih točk: Zala in Gašper sta prepričala s svojim sporočilom. V slovenskem jeziku.FOTO: Profimedia

V tednih in mesecih, ki so sledili, je postalo jasno, da sta Zala in Gašper še kako zvesta samemu sebi in ne igrata nedostopnih ter zasanjanih umetnikov, ampak takšna dejansko sta. Tudi čas, ki sta ga do zdaj preživela v Tel Avivu, v večini nista preživela na promocijskih dogodkih in intervjujih, temveč sta pogosto uživala na plaži ali pa kar v zasebnosti svoje hotelske sobe. Pustila sta, da glasba in njuno sporočilo govori samo zase in Evropa ga je očitno – pa čeprav v slovenskem jeziku – sprejela. Še več, Britanci so ob pesmi predvajali kar slovenske podnapise. Zala in Gašper sta se nocoj suvereno uvrstila v finale in tako ju v soboto zvečer čaka še en nastop.

PREBERI ŠE
V Izraelu bosta presenetila s countryjem

Za Slovenijo je tokratni nastop na Evroviziji sicer že petindvajseti. Najboljšo uvrstitev, 7. mesto, si še vedno delita Darja Švajger, ki je leta 1995 na Irskem nastopila s pesmijo Prisluhni mi, ter Nuša Derenda, ki je leta 2001 na Danskem navdušila z uspešnico Energy.

Zala in Gašper sta si zagotovila vstopnico za sobotni finale.
Zala in Gašper sta si zagotovila vstopnico za sobotni finale.FOTO: Profimedia

Poleg Slovenije se je za deset vstopnic v finalni nastop potegovalo še 16 drugih držav, osvojile so jih Avstralija, Belorusija, Ciper, Češka, Estonija, Grčija, Islandija, San Marino in Srbija.

Že pred začetkom pesmi ju je občinstvo pozdravilo z gromkim aplavzom.
Že pred začetkom pesmi ju je občinstvo pozdravilo z gromkim aplavzom.FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.