Lea Sirk: 'Nismo verjeli, da je to možno!'

STA/J.V.
12.05.2018, 17:06
0
"Moramo stati skupaj, tako kot stojimo, kadar gre za šport," je pred nastopom v finalu Eurosonga 2018 dejala naša predstavnica Lea Sirk, ki je kot tretja stopila na oder arene Altice s pesmijo Hvala, ne!. "Konec koncev predstavljamo Slovenijo."

Lea Sirk
Lea SirkFOTO: Arhiv izvajalca

Lea Sirk je s skladbo Hvala, ne! na predizboru nastopila v črni prosojni obleki mariborskega modnega oblikovalca Davida Hojnika, ki je v preteklosti že večkrat oblekel tudi pevko Majo Keuc, in s štirimi spremljevalnimi plesalkami - Karin Putrih, Tajdo Kožamelj, Veroniko Škrlj in Anjo Möderndorfer ter spremljevalno vokalistko Karin Zemljič

Lea Sirk: 'Možnosti za zmago ni!'

"V bistvu smo z ekipo že skoraj obupali, oziroma smo verjeli, da se to ne bo zgodilo, saj je bilo zunaj še ogromno močnih in večjih držav. Ob tem, ko so zaklicali ime Slovenija, smo seveda skočili v zrak in kar nismo verjeli, da je to možno," je povedala o občutkih, ki so bili prisotni, ko so slišali, da je Slovenija po treh letih spet v finalu. 

"Sicer se na odru tega ne čuti toliko, kot se čuti v dvorani. Vsi so govorili, da je bila res velika razlika med nami in ostalimi nastopajočimi," je dodala.

Svojo točko je  tudi nekoliko nadgradila, najbolj je izstopal premor sredi pesmi, poziv občinstvu, naj se ji pridruži pri prepevanju. Namerni premor je po njenem prepričanju pripomogel k temu, da so dobili še več pozornosti in mnogi so jo poimenovali za kraljico tehničnih težav. "Mislim pa, da pa to ni bil razlog za uvrstitev v finale. Zato ker je bilo dovolj ljudi, ki so v nastop verjeli tako ali drugače, pa za premor sploh niso vedeli."

Za nastop v finalu ni spreminjala ničesar, saj spremembe niso dovoljene: "Bomo pa sigurno energijo dodali še na tisoč odstotkov in bo to tista mala sprememba. Želim si, da bi se še več ljudi odločilo za ogled finala preko televizijskih zaslonov, da zadihamo skupaj in da si podelimo to energijo. Ker konec koncev moramo stati skupaj, tako kot stojimo, kadar gre za šport. Konec koncev predstavljamo Slovenijo in si vsi želimo, da bi se čim bolje odrezali, tudi če si tega mogoče ne priznamo takoj."

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.