Čustveni zlomi v MasterChefu, zdaj gre zares!

M. A.
06.06.2019, 22:40
0
Le še dva tedna nas ločita do velikega finala 5. sezone šova MasterChef Slovenija, že nocoj pa so čustva preostalih tekmovalcev dosegla vrhunec. Sanja Sirk, ki je pred vstopom v tekmovanje kuhala doma za veselje, je premagala največjega favorita, Maja Janežiča, kar pa je ni razveselilo, temveč jo je spravilo v neutolažljiv jok.

’Imamo favorita sezone in gospodinjo, ki kuha z ljubeznijo. Razlika je velika, ni pa nujno, da ima favorit prednost,’ je zadnji dvoboj v tokratni epizodi šova MasterChef Slovenija ocenil sodnik Bine Volčič in ni se motil. Čeprav je Maj Janežič v vseh epizodah do zdaj pokazal neverjetno mirnost in zbranost, ob tem pa tudi veliko kulinarično znanje, ga je pri pripravi sijoče čokoladne glazure premagala Sanja Sirk, ki je do zdaj kuhala le doma za svoje najdražje.

PREBERI ŠE
Drama in solze v MasterChefu: obupana Nastja bi ubila pečico

Sanja Sirk je premagala Maja, a bila neutolažljiva.
Sanja Sirk je premagala Maja, a bila neutolažljiva.FOTO: POP TV

'Ne počutim se zmagoslavno, ne počutim se ponosno, sploh se ne počutim. Grem na balkon, a noge imam prav težke. Drag je bil ta balkon,' je priznala neutolažljiva Sanja in dodala, da je sebe videla kot najšibkejši člen, zdaj pa je premagala najmočnejšega.'A za to se ne počutim dobro, niti zmagoslavno,'je povedala v solzah.

PREBERI ŠE
Suzana Jakšič 11 let pozneje razkrila, kaj se je dogajalo

Sodniki so Maju pred odhodom sicer povedali, da si ga ne bodo zapomnili po slabih sladicah, temveč po odličnih slanih jedeh. 'V čast nam je, da smo jih lahko poskusili,'je sklenil Bine. Maj je sicer priznal, da mu ni vseeno, da tekmovanje zapušča, a vseeno ga zapušča z lepim občutkom in da je celotna izkušnja lepa. 

Maja so sotekmovalci že od začetka ocenili za favorita, a je moral tokrat priznati premoč Sanji.
Maja so sotekmovalci že od začetka ocenili za favorita, a je moral tokrat priznati premoč Sanji.FOTO: POP TV

Ob tekmovanju se je posvetil tudi študiju

Več o sebi pa je tokrat razkril tudi komaj 20-letni Anže Kuplenik, ki se je v tekmovanju prav tako sicer že večkrat izkazal. Po napetem dvoboju, v katerem je pripravil najboljši čokoladni mousse, so ga premagala čustva in spregovoril tudi o stvareh, o katerih do zdaj ni govoril. 'Kaj vse se mi je zgodilo tekom tega tekmovanja! Poleg tekmovanja pa sem še naprej obiskoval faks, pisal sem kolokvije ... Babica mi je umrla. To je dokaz, da sem res močen. A vse to pride za tabo šele potem, ko vse to sprocesiraš,' je priznal v solzah,

Anže zaradi tekmovanja ni opustil študija, soočiti pa se je moral tudi z izgubo babice, o čemer je do zdaj molčal.
Anže zaradi tekmovanja ni opustil študija, soočiti pa se je moral tudi z izgubo babice, o čemer je do zdaj molčal.FOTO: POP TV

Tekmovanje 

V polfinalni teden tako vstopajo le še štirje tekmovalci: poleg Sanje Sirk in Anžeta Kuplenika se za prestižni pokal in 50.000 evrov borita še Špela Golob in Bojan Bešter. Za prihodnji teden jim je Bine Volčič napovedal, da bodo z njim obrnili nov list, kakšen izziv pa jim predstavlja najstrožji sodnik, pa ne zamudite naslednjo sredo, 12. junija, ob 21.00 na POP TV. Najnovejšo epizodo si lahko predpremierno ogledate že 24 ur prej na prenovljeni platformi VOYO.

PREBERI ŠE
TBT: Darko Klemen - celotni pogovor

Bilo jih je šestnajst, zdaj ostajajo le še štirje.
Bilo jih je šestnajst, zdaj ostajajo le še štirje.FOTO: Miro Majcen

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.