Delovna akcija: v življenje družine Dolar je končno posijalo sonce

M. A./J.V.
22.06.2019, 21:18
0
Tudi v tokratni oddaji Delovna akcija je Ana Praznik ugotovila, da bo prenova družine Dolar trajala dlje kot zgolj pet dni, a to pomeni, da ima Ana zgolj čas, da družino v vmesnem času še bolj razveseli in pripravi kakšno presenečenje več. Tokrat se je res izkazala, saj je petletni Lari uresničila sanje.

Zelo zgovorna in simpatična deklica Lara ima komaj pet let, a je s svojo osebnostjo in pozitivo Ano Praznik več kot očarala, zato ne preseneča dejstvo, da se je močno potrudila, da jo preseneti. Presenečenje pa je očitno več kot uspelo, saj ga je Lara ocenila za naboljše presenečenje na vsem svetu!

PREBERI ŠE
Delovna akcija: Po letih trpljenja in življenja v strahu so Simonki končno pritekle solze sreče

Ana je Laro sprva povabila v snemalni studio, kjer je punčka zapela pesem To mi je všeč, ki jo sicer prepeva Nina Pušlar, Larina najljubša pevka. Ta je nekaj trenutkov kasneje tudi stopila v studio in bila nad slišanim navdušena, deklica pa ji je navdušeno skočila v objem.

Nina Pušlar je presenetila petletno Laro.
Nina Pušlar je presenetila petletno Laro.FOTO: POP TV

Za družino Dolar je veliko težkih preizkušenj, a kot pravi Ana Dolar, ljubezen je tista, ki je na koncu najpomembnejša. Po tem, ko so Romanu odkrili tumor na možganih, je Ana po rojstvu Lare zapadla v poporodno depresijo in zaradi nje odšla na zdravljenje v psihiatrično bolnico. 

Poporodna depresija se lahko razvije v prvih treh mesecih po porodu.

Rojstvo otroka je ena najpomembnejših življenjskih prelomnic, ki tako mami kot očetu drastično spremeni življenje. Poporodne spremembe, tako telesne kot čustvene, morajo imeti neke posledice, in pogosto se zgodi, da je mati, ki bi morala po svojem mnenju prekipevati od sreče, povsem na tleh. V večini primerov potrtost traja le nekaj dni, včasih pa se stopnjuje v več mesecev trajajočo poporodno depresijo. Ravni progesterona in estrogena sta med nosečnostjo visoki, po porodu pa količini obeh hormonov upadeta, čemur se telo včasih težko prilagodi. Hormonske spremembe pa močno  vplivajo na porodničino čustvovanje. Če simptomi poporodne potrtosti ne izzvenijo in se začnejo celo stopnjevati, gre morda za poporodno depresijo. To je prehodno in ozdravljivo stanje, ki se pri vsaki ženski izraža nekoliko drugače. Depresija se lahko razvije počasi in postane očitna šele nekaj tednov po porodu. 

Ana je depresijo na koncu premagala in pravi, da je danes vesela, da je našla sebe in da res ve, kaj si v življenju želi in koga si želi ob sebi."Roman je ljubezen mojega življenja."

Prenova doma Larine družine pa še ni povsem končana, zato ne zamudite nove epizode, ki na POP TV prihaja naslednjo soboto ob 20.00, na prenovljeni platformi VOYO pa si jo lahko ogledate že 24 ur prej. Tam vas čakajo tudi vse zamujene epizode 1. in 2. sezone oddaje, če pa poznate koga, ki živi v nevzdržnih razmerah, ga lahko v 3. sezono prijavite TUKAJ

Družini Dolar lahko pomagate tudi vi.
Družini Dolar lahko pomagate tudi vi.FOTO: POP TV