Slavni 'Baby' plastični kirurg uničil življenje

J.V.
05.04.2019, 15:12
Igralka Jennifer Grey bo vedno poznana kot 'Baby' v filmu Umazani ples. Zvezdnica je v 80. letih veljala za eno izmed najbolj prepoznavnih igralk, vse dokler se ni odločila za lepotno operacijo, ki je končala njeno kariero. »V operacijsko sobo sem odšla kot zvezda, zapustila pa sem jo neprepoznavna,« pravi Jennifer.

Jennifer Grey
Jennifer GreyFOTO: Reuters

Hollywoodska zvezdnica Jennifer Grey je pod nož prvič odšla leta 1989. Zaradi dramatične spremembe je niso prepoznali niti prijatelji. »V operacijsko sobo sem odšla kot zvezda, zapustila pa jo neprepoznavna. To je bila peklenska operacija nosu. Vedno bom poznana kot igralka, ki je nihče ne prepozna zaradi popravka nosu,« je dejala Jennifer, ki je v filmu Umazani ples igrala nedolžno Baby. Takrat je imela 27 let, danes jih ima 58.

Umazani ples 1
Umazani ples 1

Zvezdnica je za medije spregovorila tudi o legendarnem plesnem skoku v filmu in dejala, da ga ne bi nikoli več ponovila.»Samo tisti dan, ko smo snemali, sem ga naredila. Nikoli prej ga nismo vadili in od takrat ga nismo ponovili.«

Film ima še danes oboževalce po vsem svetu, manj znano pa je, da je bila Jennifer nekaj tednov pred premiero filma udeležena v prometni nesreči v Severni Irski in v njej utrpela resne poškodbe. Takrat je bila v zvezi z igralcem Matthewom Broderickom, zdajšnjim možem igralke Sarah Jessice Parker, ki je tudi vozil avto. Trčila sta v avto, ki ga je vozila 63-letna ženska, v njem pa je bila tudi njena 28-letna hčerka. Obe sta na mestu nesreče umrli.

Igralka je po nesreči trpela za kronično bolečino v vratu, zato ji je kirurg med operacijo vstavil ploščico iz titana, da bi njen vrat fiksiral. Med posegom so na njen ščitnici opazili sumljivo belo mesto, po nadaljnjih preiskavah se je izkazalo, da gre za raka, ki so ga uspešno odstranili.