23 let kasneje spet proslavila svoje obline

J.V.
10.05.2019, 7:48
1
Tyra Banks se je leta 1996 vpisala v zgodovino kot prva temnopolta ženska, ki je krasila naslovnico revije Sports illustrated. 23 let kasneje se je nekdanja manekenka vrnila na naslovnico, v intervjuju za revijo pa med drugim spregovorila tudi o 'body positivity' in ženski moči.

Tyra Banks
Tyra BanksFOTO: Profimedia

45-letna televizijska voditeljica in nekdanja manekenka se je po dobrih dveh desetletjih znova postavila pred fotografski objektiv in v miniaturnem rumenem bikiniju pozirala za naslovnico revije Sports illustrated, torej za revijo, katere naslovnico je krasila leta 1996, in sicer kot prva temnopolta ženska, ki ji je to uspelo. Takrat je pozirala skupaj z manekenkoValerio Mazza.

"Moja prva naslovnica je bila pred 23 leti. To je noro," je dejala Tyra v jutranji oddaji Good Morning America in priznala, da ne more verjeti, da je stara 45 let. A sodeč po naslovnici, se Tyra od prve naslovnice ni prav veliko postarala, njeno telo pa je še vedno zavidanja vredno. To je sicer zanjo tretja naslovnica za priljubljeno revijo, saj jo je krasila tudi leta 1997, ko jo zanjo pozirala sama. 

Tyra Banks
Tyra BanksFOTO: Profimedia

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Tyra se je od svoje prve naslovnice leta 1996 preobrazila v nič manj kot zelo uspešno žensko, kulturno silo in supernovo inspiracije in moči," je povedala urednica MJ Day. In če je za prvo naslovnico pozirala v pikčastem bikiniju, so za to izbrali rumenega. "Nismo mogli najti točno tistega v arhivu, bil je pikčast bikini, zato smo ga poustvarili. Naslovnico sem poustvarila 11 kilogramov težja,"je v oddaji povedala Tyra.

Revijo so posvetili redefiniranju lepotnih idealov, prikazovanju raznolikosti ženske lepote in ženski moči. V njej so poleg Tyre tudi muslimanska manekenka Halima Aden, Winnie Harlow, Lindsey Vonnin Simone Blise, pišejo na strani Prevention.

Tyra je že od nekdaj velika zagovornica sprejemanja vseh oblik in velikosti ženskih teles in ena največjih podpornic gibanja, imenovanega 'body positivity'. "To je za vse, ki so jim govorili, da niso dovolj dobri zaradi svojega telesa, starosti, vsega. Banksova je tukaj, da vam pove, da ste neustrašni, ne glede na to, kar kdor koli reče," je pod fotografijo naslovnice na družbenem omrežju Instagram zapisala Tyra. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Rompiscatole
10.05.2019, 10:25:47
31
+2
Tyra je huda mačka