Zadovoljna.si
Lucija

Dekle meseca - zmagovalke

Lucija Berk

Z.L.
01. 03. 2012 02.27
0

Aprilsko naslovnico spletnega portala Zadovoljna.si bo krasila še ne 24-letna Lucija Berk iz Tekačevega. Simpatični medicinski sestri ste bralke in bralci namenili 341 glasov in ji s tem izpolnili skrito željo, saj je že od nekdaj sanjala o profesionalnih fotografijah. Lucija je že mamica, saj ima sinčka Alexa, ker pa si želi imeti veliko družino, pa je v veselem pričakovanju svojega drugega otročička. Našo naslovnico bo tako prvič krasila nosečnica, ki bo svoje blaženo stanje ovekovečila s prvimi profesionalnimi fotografijami.

 

Zadovoljna meseca aprila je simpatična Štajerka Lucija Berk.
Zadovoljna meseca aprila je simpatična Štajerka Lucija Berk.FOTO: Aljoša Kravanja

Dan je bil naporen, a zanimiv.
Dan je bil naporen, a zanimiv. FOTO: Aljoša Kravanja
Lucija Berk je vesela in nasmejana medicinska sestra iz Tekačevega, ki bo junija dopolnila 24 let. Pravi, da je v svojem poklicu zelo zadovoljna, saj rada dela z ljudmi in jim pomaga, da se kljub bolezni ali poškodbam počutijo čim bolje. Najraje pomaga na urgenci, saj se ji ob delu na tem oddelku sproži velika doza adrenalina, posebej v primerih hudih nesreč, ko življenja ponesrečencev velikokrat visijo na nitki. Vsakokrat, ko tudi sama pripomore k temu, da z ekipo rešijo kakšno življenje, je to neizmerno zadovoljstvo, prav tako pa jo take izkušnje opozarjajo na našo minljivost. Njena velika želja je, da bi nekoč postala diplomirana medicinska sestra, a pravi, da ji za študij trenutno primanjkuje časa in finančnih sredstev. No, najbrž bo res držalo, da simpatični mladenki primanjkuje časa, saj je srečno poročena mamica sinčka Alexa, ki bo kmalu upihnil prvo svečko. Že od nekdaj pa si Lucija želi veliko družino, saj sta si tudi njena starša hitro ustvarila družino in lahko sedaj v zrelih štiridesetih, ko so otroci odrasli, uživata v življenju. Zaupala nam je, da je spet v veselem pričakovanju in bo tako Alex že čez dobre štiri mesece dobil bratca ali sestrico. Tudi zaradi tega ji lahko verjamemo na besedo, da je zelo zadovoljna s svojim življenjem in je enostavno presrečna.

Naporno, a zanimivo

Simpatična Štajerka je na snemanje prišla zelo vznemirjena in polna pričakovanj, saj je povedala, da bo prvič doživela tovrstno izkušnjo, za katero je bralkam in bralcem spletnega portala Zadovoljna.si zelo hvaležna. S snemalno ekipo se je najprej odpravila v veleblagovnico Nama, kjer ji je stilistka Tanja Fischer pomagala najti prava oblačila za naslovnico. Lucija je bila presenečena nad bogato ponudbo oblačil za bodoče mamice in z navdušenjem poskusila več različnih kombinacij. Ko sta skupaj s stilistko izbrali pravega, je odhitela še v prodajalno Stiefelkönig, kjer si je izbrala še čeveljce. V maski jo je že pričakoval masker Matjaž Rogale, ki je poskrbel za ličenje in frizuro. Tako je bilo vse pripravljeno za finalno dejanje: fotografiranje za naslovnico. Lucija je bila na začetku sicer nekoliko sramežljiva in zadržana, a je pazljivo poslušala vse nasvete, ki ji jih je dal fotograf Aljoša Kravanja, jih upoštevala in rezultat so prelepe profesionalne fotografije, ki jo bodo vedno spominjale na njeno drugo nosečnost in na nepozabno izkušnjo, ki jo lahko doživijo le redke.

Pri izbiri čevljev jo je fotograf Aljoša Kravanja kot pravi 'paparaco' ujel kar skozi izložbo.
Pri izbiri čevljev jo je fotograf Aljoša Kravanja kot pravi 'paparaco' ujel kar skozi izložbo.FOTO: Aljoša Kravanja
S svojim življenjem je prezadovoljna

Lucija je prepričana, da se lepote še zdaleč ne da definirati po zunanjem izgledu, temveč je pomembna tudi posameznikova osebnost, prijaznost, nasmejanost in komunikativnost. Pravi, da se pogosto zgodi, da ti je človek na zunaj privlačen, ko pa ga bolje spoznaš in vidiš tudi njegovo notranjost, pa si razočaran, saj mu manjka vse, kar sam ceniš pri ljudeh. Zdi se ji pomembno, da te zna oseba spraviti v dobro voljo, da se z njo lahko pogovarjaš o pomembnih stvareh in da je razgledana. Vendarle pa meni, da se na žalost še vedno dogaja, da imajo vizualno lepi ljudje več možnosti za uspeh v življenju kot tisti, ki jim to ni bilo dano. Sama zase pravi, da je s svojim življenjem zelo zadovoljna, saj ima vse, o čemer je vedno sanjala: dobrega in iskrenega partnerja, zdravega in pridnega otroka ter urejeno življenje. Pomembno je, da človek v življenju sledi svojim ciljem, da pri doseganju teh ne doživlja večjih pretresov in vse poteka po ustaljenih tirnicah.

Za popoln videz je ponovno poskrbela veleblagovnica Nama.
Za popoln videz je ponovno poskrbela veleblagovnica Nama.FOTO: Aljoša Kravanja
Nekoč bo poletela z letalom

Simpatična Lucija nam je zaupala, da nima ravno prevelikega občutka za najnovejše modne trende, jim pa s pomočjo različnih revij zelo rada sledi in je na tekočem, kaj je ta trenutek hit, ter se poskuša v skladu s tem tudi obleči. Neznansko pa je vesela, da je kot naša zmagovalka dobila priložnost, da se bo prepustila rokam profesionalne stilistke in se preizkusila v vlogi modela. Na vprašanje, kateri kos garderobe ne sme manjkati v njeni omari, nam hitro odvrne: „Kavbojke in majčka;“ saj pravi, da se v tem najbolje počuti in je primerno tako za v službo kot za opravljanje vsakdanjih opravil. Svoj slog oblačenja ocenjuje kot športno-eleganten, ob tem pa poudari, da se za posebne priložnosti rada obleče tudi v oblekice in elegantna oblačila. Kar zadeva obutev, Lucija najraje poseže po balerinkah, za kakšne zabave ali ob posebnih priložnostih pa z veseljem obuje tudi visoke petke. Ko jo povprašamo, kje se vidi čez deset let, nam odvrne, da bo popolnoma srečna, če bo čez deset let vse popolnoma enako, kot je danes. Edino, kar bi rada dosegla, je pridobiti višjo izobrazbo, ko pa bodo otroci malo starejši, pa bi s partnerjem rada šla na dopust z letalom, saj se oba zelo bojita letenja in bi bila to za njiju res enkratna izkušnja.

Lucija je bila hvaležna za novo izkušnjo.
Lucija je bila hvaležna za novo izkušnjo.FOTO: Aljoša Kravanja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368