Zadovoljna.si
patricija ješovnik zadovoljna februar - 44

Dekle meseca - zmagovalke

Patricija Ješovnik

Z.L.
03. 01. 2012 10.45
17

Zadovoljna ženska je srečna, uspešna in polna energije. Mednje zagotovo spada tudi Patricija Ješovnik, ki si je s kar 1052 glasovi bralk in bralcev spletne strani zadovoljna.si prislužila naziv zadovoljna meseca februarja in bo ves mesec krasila naslovnico našega portala. Simpatična Štajerka bi rada postala znana in uspešna manekenka, na zasebnem področju pa si želi umirjenega in preprostega življenja.

Zadovoljna meseca februarja je Patricija Ješovnik.
Zadovoljna meseca februarja je Patricija Ješovnik.FOTO: Miro Majcen

S stilistko Tanjo Fischer.
S stilistko Tanjo Fischer. FOTO: Miro Majcen
Patricija Ješovnik je simpatična 20-letna študentka prvega letnika ekonomije iz Benedikta. Za sodelovanje v natečaju 'Postani zadovoljna meseca' se je odločila, ker si utira pot v svet mode in je v prijavi videla idealno možnost, da postane prepoznavna in da jo morda opazijo tudi modni oblikovalci in fotografi. Z našo ekipo je preživela dan, za katerega sama pravi, da ga ne bo pozabila nikoli v življenju. Najprej se je odpravila v blagovno hišo Nama, kjer ji je pri izbiri pravih oblačil za slikanje pomagala stilistka Tanja Fischer. Sprehodili sta se med policami in s skupnimi močmi naši tri kombinacije, ki jih je Patricija nato pomerila. Na koncu sta se odločili za letos še posebej modno roza barvo, ki je bila všeč obema. Nato je Patricija hitro odhitela še po ustrezne čeveljce in že je sedela v maski, kjer ji je masker Matjaž Rogale uredil frizuro in jo naličil za slikanje. Sledil je veliki finale: slikanje za naslovnico našega portala. Patricija se je samozavestno postavila pred objektiv fotografa Mira Majcna in videlo se je, da v poziranju res uživa. Že na daleč se je videlo, da je bila z doživetim zelo zadovoljna, saj je njen nasmeh, kljub hudemu ritmu dneva, segal do ušes. "Bilo je fantastično, najbolj všeč pa mi je bilo gotovo slikanje," je povedala Patricija, ki se vam bo z naše naslovnice smejala ves februar.

Čevlje je našla v trgovini Stiefelkönig.
Čevlje je našla v trgovini Stiefelkönig.FOTO: Miro Majcen
Rada bi bila manekenka

Manekenstvo jo je začelo zanimati pri 17 letih, ko je občudovala modele na pistah različnih tednov mode po svetu. Takrat si je zaželela, da bi bila tudi sama nekoč ena izmed njih in se je hitro lotila uresničevanja svojega cilja. Pravi, da je imela nekoč precej več kilogramov, a ko se je odločila, da bo postala manekenka, se je lotila stroge diete, precej shujšala in sedaj svojo težo pridno vzdržuje. Na vprašanje, če se je morala odpovedati sladkarijam, je odgovorila: „Ne, vendar pa ne pretiravam. Zavedam se, da moram imeti ustrezne mere, če želim uspeti v poklicu, ki sem si ga izbrala.“ Patricija nam je zaupala, da bi rada prodrla v tujino in postala svetovno znana manekenka. Pa ne zato, ker se v Sloveniji ne bi dalo živeti od tega, temveč ker zelo rada potuje in spoznava nove kulture, nove ljudi, nove pokrajine. Njena vzornica med manekenkami je Elle Macpherson in Štajerka si želi, da bi jo nekoč lahko spoznala, saj ima za njo pripravljenih kup vprašanj.

 

Masker Matjaž Rogale je poskrbel za frizuro in ličenje.
Masker Matjaž Rogale je poskrbel za frizuro in ličenje.FOTO: Miro Majcen
Eleganca in udobje

V prostem času se Patricija rada druži s svojimi prijateljicami, s katerimi si ob lepem vremenu privoščijo sprehod po mestu in klepetajo ob kavici. Ob koncih tedna se skupaj odpravijo na zabave ali v diskoteke, kjer se sproščajo ob plesu, ki ga naša zadovoljna obožuje. Da ohrani kondicijo in izoblikuje svojo postavo, Patricija ljubiteljsko igra odbojko. Še posebej ji je všeč odbojka na mivki, s katero se kratkočasi v dolgih poletnih dneh. Kot modni navdušenki ji je najbližji eleganten stil oblačenja. Še posebej kratke črne oblekice in srajčke v kombinaciji z elegantnimi hlačami, manjkati pa seveda ne smejo visoke petke, s katerimi še poudari že tako lepo oblikovane noge. Njen najpomembnejši kos garderobe je spodnje perilo, saj meni, da je počutje vsake prave ženske odvisno od udobja, ki ji ga nudi perilo in zato ob nakupu tega bolj gleda na kakovost kot pa na ceno. Je izredno pozitivna oseba, ki pravi, da se moraš svetu sam odkrivati, če želiš, da te opazi. Njen življenjski moto je „Vztrajaj, verjemi, vzdrži“ in sama se ga prav gotovo drži, saj ima cilje, za katere se bo maksimalno potrudila, da jih uresniči.

Patricija bi rada postala manekenka in narekovala modne smernice z lastnimi kolekcijami.
Patricija bi rada postala manekenka in narekovala modne smernice z lastnimi kolekcijami.FOTO: Miro Majcen

Ambiciozna in skromna

Na vprašanje, kako definira lepoto, nam je Patricija odgovorila: „Lepota je po mojem mnenju celota posameznika. Imamo notranjo in zunanjo. Notranja je, da si iskren, pravičen, ljubeč ter človekoljuben. Ne da se je videti, ampak se jo da začutiti. Zunanja lepota pa se prikazuje predvsem v vizualni privlačnosti ter urejenosti posameznika.“ Zaveda se, da je za manekenko zunanji izgled ključnega pomena, v drugih poklicih pa lepota in prave mere ne bi smele igrati najpomembnejše vloge. Pomembneje se ji namreč zdi, da ima človek znanje, ambicije in sposobnosti, saj je le to pravi ključ do uspeha. O svojih načrtih za prihodnost nam je Patricija povedala, da si na profesionalnem področju želi delati kot manekenka. A ker se zaveda, da je v tem poklicu lahko uspešna samo do 25. ali 26. leta, ima pripravljene tudi cilje za naprej. Želi si ustvarjati lastne kolekcije oblačil in s tem narekovati nove modne smernice. V svoje delo želi vključiti in uporabiti tudi vse znanje, ki ga bo pridobila tekom študija ekonomije in prepričani smo, da ji bo uspelo, saj ima točno zastavljene cilje in veliko željo po uspehu. Zasebno ima Štajerka skromne želje. Želi si spoznati poštenega in simpatičnega fanta, s katerim si bo ustvarila družino. Rada bi veliko potovala, seveda pa se ne bi branila niti sedmice na lotu.

 

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375