Zadovoljna.si
Saša je bila vesela nove izkušnje.

Dekle meseca - zmagovalke

Saša Mlinar

Z.L.
27. 01. 2012 14.23
6

Mesec marec naj bi prinesel pomlad. Še prej pa je prinesel novo zmagovalko natečaja 'Postani zadovoljna meseca'. Naslovnico portala zadovoljna.si bo tako ves tretji mesec leta krasila Saša Mlinar. Obiskovalke in obiskovalci ste 27-letnici iz Novega mesta namenili rekordnih 1556 glasov. 165 cm visoka diplomirana pedagoginja se je zmage zelo razveselila, še posebej pa je bila vesela priložnosti, da se preizkusi v vlogi fotomodela in z našo ekipo preživi naporen, a zabaven dan, ki ji bo gotovo za vedno ostal v spominu.

 

Saša je bila vesela nove izkušnje.
Saša je bila vesela nove izkušnje.FOTO: Damjan Žibert
Pozerka
Pozerka FOTO: Damjan Žibert
Saša Mlinar je univerzitetna diplomirana pedagoginja, ki prihaja iz Novega mesta. Pravi, da bi se v življenju rada ukvarjala z mladostniki in otroki v stiski ter jim nudila pomoč, ki jo še kako potrebujejo. Vendar pa se njene želje še zdaleč ne končajo zgolj pri poklicnih ambicijah: želi si tudi po dolgem in počez prepotovati svet, kot izziv pa bi sprejela tudi polet na Luno. Prvo ji prav gotovo zelo dobro uspeva, saj je obiskala že kar nekaj svetovnih destinacij. Med zadnjimi je bilo potovanje na Kitajsko, kjer sta s fantom eno leto poučevala angleščino, potem pa sta si privoščila še trimesečno 'pohajkovanje' po Aziji in med drugim obiskala Vietnam, Hongkong, Bali in Filipine. Po povratku v rodno Slovenijo je rabila kar nekaj časa, da se je ponovno aklimatizirala v domače okolje, svoje dragocene izkušnje pa s fantom sedaj pridno delita z vsemi, ki si to želijo in organizirata potopisna predavanja po vsej Sloveniji.

Z nami je preživela naporen, a lep dan

Saša je na snemanje prišla polna pričakovanj. Najprej je odhitela v blagovno hišo Nama, kjer sta skupaj s stilistko Tanjo Fischer izbrali prava oblačila, v katerih se vam bo ves marec smejala z naslovnice našega portala. V pestri ponudbi oblačil in modnih dodatkov se je bilo kar težko odločiti zgolj za eno, a na koncu je prevladala mladostnost in živahnost. Potem je naša zmagovalka v trgovini s čevlji Stiefelkönig poiskala še ustrezne čevlje in že odbrzela na ličenje. Masker Matjaž Rogale je poskrbel za popolno naličen obraz, barve izbranih senčil in ličil pa je prilagodil oblačilom, ki jih je Saša izbrala v Nami. Sledilo je še finalno dejanje: fotografiranje. Fotograf Damjan Žibert je zadovoljni meseca dal nekaj napotkov, kako naj pozira, in kmalu se je simpatična svetlolaska tako vživela v svojo vlogo, da bi jo težko ločili od profesionalnih modelov. Priznala pa je, da si ni mislila, da je delo fotomodela tako zelo naporno.
 

S stilistko Tanjo Fischer sta poiskali prava oblačila za naslovnico.
S stilistko Tanjo Fischer sta poiskali prava oblačila za naslovnico.FOTO: Damjan Žibert
Prisega na drznost


V prostem času, ki ga ima trenutno kot iskalka zaposlitve veliko, Saša torej rada potuje, prav tako pa se posveča tudi športu, ki predstavlja pomemben del njenega življenja. Pravi, da se trudi zdravo živeti in biti vedno v dobri kondiciji. Prav tako zelo rada bere, osredotoča pa se predvsem na psihološke knjige, saj jo ta zvrst neizmerno zanima, ker je polna skrivnosti in vedno odkrije kaj novega o sebi. Na naš natečaj se je, kot prav, prijavila „malo za šalo, malo zares“, saj želi, dokler še ni vpeta v krut slovenski delavski sistem, doživeti čim več in se preizkusiti v vsem možnem. Na področju mode jo najbolj pritegnejo drzne, ekstravagantne kreacije, ljudje z drugačnim stilom, ki pa pri nas žal največkrat niso preveč lepo sprejeti, saj Slovenija še ni dorasla za tovrstno modo, prav tako pa sta prisotni tudi 'pristna' slovenska zavist in hinavščina, ki vse samo še poslabšata. Pravi, da je njej slog oblačenja športno-eleganten, najbolje pa se počuti v kavbojkah, majčki in udobnih čevljih, v vročih poletnih mesecih pa tudi v oblekicah. Drznost doseže s kakšnimi dodatki, ki so posebni in izstopajo iz sivega povprečja, v sončnih dneh pa so nepogrešljiv kos njene garderobe tudi sončna očala.


Čevlje je Saša našla v trgovini Stiefelkönig.
Čevlje je Saša našla v trgovini Stiefelkönig.FOTO: Damjan Žibert
Pomembna je notranja sreča


Saša lepoto dojema kot odsev naše karizme in samozavesti, ki pa se kažeta skozi nasmeh na našem obrazu, za katerega je prepričana, da ga moramo vsi nositi vedno in povsod. Sama zase pravi, da se kot ženska počuti zelo zadovoljno, saj ima vse, kar ji trenutno pomeni največ: super družino, prijatelje in fanta, ki jo podpira v vsem, česar se loti. Poleg tega pa se ji zadnje čase dogajajo same super stvari in kot se že veseli redne službe, jo je obenem tudi strah, da ji bo potem zmanjkalo časa za stvari, ki jih tako zelo rada počne. Zadovoljstva ne meri zgolj z vizualnimi dejavniki, kot sta lepota in urejenost, temveč ji je bolj pomembna notranja sreča, saj se ta najbolje zrcali tudi navzven in riše nasmeh na obraze ter dela človeka srečnega in zadovoljnega. Po njenem mnenju lepi ljudje niso nujno tudi bolj uspešni, saj se ji zdijo pomembnejši dejavniki osebnost, znanje in inteligenca. Meni, da je to tisto, kar na koncu odloča o uspehu, čeprav verjame, da so vizualno lepim ljudem vrata v svet šovbiznisa odprta bolj kot tistim, ki so bolj bogati z notranjo lepoto.


Ve, kaj so želje in kaj realnost


Na vprašanje, kakšne so njene ambicije v življenju in kakšne želje ima, se prešerno nasmehne in odgovori: »Želela bi si živeti v tujini, nekje v tropih, kjer bi otroke poučevala angleščino. Če pa se postavim na realna tla, so moje ambicije najti zaposlitev v svoji stroki v Sloveniji, še naprej ostati zdrava in se ukvarjati s športom – skupaj s fantom seveda. Prav tako imam cilj videti čim več sveta in si nabrati izkušnje ter spomine, saj mi tega ne more vzeti nihče. Nikoli. No, sčasoma bo pa potem najbrž tudi prišel čas, da se ustalim,« zaključi Saša. Ni kaj, punca ve, kaj so le želje in kaj je kruta realnost. No, morda so bile postati zadovoljna meseca nekoč tudi le njene želje, ki pa so s pomočjo vseh vas, obiskovalk in obiskovalcev našega spletnega portala, postale resničnost. In tako se vam bo pozitivna in simpatična Saša ves marec smehljala z naše naslovnice in vas opozarjala, da je v življenju vedno potrebno imeti nasmeh na ustih. Tega nikar ne pozabite.

Zadovoljna meseca marca se je popolnoma vživela v vlogo fotomodela.
Zadovoljna meseca marca se je popolnoma vživela v vlogo fotomodela.FOTO: Damjan Žibert

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375