Zadovoljna.si
Alya

Intervju

Znana Slovenka iskreno spregovorila

J.V.
23. 03. 2018 12.49
9

»Preveč smo vpleteni v delo, pozabljamo zares pogledati okoli sebe in uživati v trenutkih," pravi Alya, ki se trudi živeti po načelu 'carpe diem' in maksimalno užiti vsak dan.

snemanje spota
snemanje spota FOTO: Arhiv izvajalca

Priljubljena pevka Alya je na prvi pomladanski dan predstavila novo pesem, ki nosi naslov 'Dobro jutro življenje' in za katero je posnela tudi videospot. Pesem, ki je prva po letu dni, je sproščena, melodična in nosi optimistično sporočilo, ki gre hitro v uho. Pripoveduje zgodbo o tem, da je bolj pomemben danes kot jutri in da je treba izkoristiti vsak trenutek, ki nam v življenju pride na pot.

»Trudim se živeti po načelu 'carpe diem' in mi kar uspeva, čeprav se mi zdi, da se moram včasih kar malo pocukat, da se spomnim, ustavim, umirim in pogledam okoli sebe, saj sem ves čas v pogonu in na poti,« pravi pevka, ki meni, da smo ljudje dandanes preveč ujeti v neke dolžnosti, ki jih narekuje družba in si premalokrat vzamemo čas zase. »Preveč smo vpleteni v delo, pozabljamo zares pogledati okoli sebe in uživati v trenutkih. Namesto tega pa kar 'bezljamo' iz enega konca na drugega in pozabljamo na najpomembnejše: uživati in občutiti ZDAJ! O tem govori moja sveže pečena skladba 'Dobro jutro življenje'. Pesem je en tak opomnik vsem nam.«

snemanje spota
snemanje spotaFOTO: Arhiv izvajalca

'Notranji občutek me nikoli ne razočara'

In kako nje uspeva ohraniti ravnovesje med obveznostmi in časom, ki je posvečen samo njej? »Trudim se, sem samo človek in normalno delam napake, ampak mislim, da je najpomembnejše to, da se znaš opomniti,« pravi in doda, da vsak dan naredi nekaj za svojo dušo. »Poslušam se in ugotovila sem, da me notranji občutek skoraj nikoli ne razočara. Vedno mi kompas pove kje sem, v katero smer grem in kako poskrbeti zase, da sem v ravnovesju. Rada kaj dobrega preberem. Nekaj kar nahrani mojo radovednost o življenju, rada imam duhovne knjige, psihologijo, ... V knjigah najdem inspiracijo, nov zagon, dajo mi energijo in vnemo. V meni zanetijo ogenjček. Rada imam tudi naravo, morje in pomirjujočo glasbo, ki me sprošča. Rada tudi meditiram.«

Želela je prikazati njeno lastno življenje

Videospot so snemali v Piranu, ki je bil ravno takrat sicer vremensko muhast, pa vendar to ni pokvarilo dobrega razpoloženja. Režiser Niko Karo se je tokrat odločil za spot v enem samem kadru. Slišati je mogoče preprosto, pa ni bilo, saj je kar trajalo, da jim je zgodbo uspelo posneti brez kakih nepredvidljivih pripetljajev, ob katerih pa so se vseeno neskončno zabavali. Alya je tokrat želela gledalcem prikazati njeno lastno življenje, saj v spotu igrajo resnični ljudje iz njenega vsakdana – ekipa, s katero je ves čas na poti in ki predstavlja njeno drugo družino. Poleg njih so na snemanju sodelovala tudi dekleta iz plesne skupine Empreus.

snemanje spota
snemanje spotaFOTO: Arhiv izvajalca

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375