Zadovoljna.si
Fredi z ženo in sinom

Domači trači

Fredi iz Gostilne: 'Sploh nisem dojel, da sem spal ob ženi!'

N.J.
26. 11. 2013 13.07
98

"Sploh še nisem na realnih tleh ... čas bo prinesel svoje," je Fredi Kranjec opisal svoje prve občutke ob prihodu domov. "Sploh nisem dojel, da sem spal ob ženi!" Simpatični gostinec iz Rogašovcev je iz šova Gostilna išče šefa izpadel v 10. tednu, ko je izgubil dvoboj proti vojakinji Lidiji Zebec.

Počutil se je odrinjenega ...
Počutil se je odrinjenega ...FOTO: osebni arhiv
Počutil se je kot črna ovca

Fredi se je v šovu širši javnosti predstavil kot velik pozitivec, ki ga redko kaj spravi v slabo voljo. A očitno le ni bilo vse tako rožnato, kot je bilo videti na malih ekranih. V zadnjih tednih je večkrat povedal, da želi domov, kar se zaveda, da je negativno vplivalo na vzdušje v ekipi. »Ja, saj so mi dali vedeti, da sem jih demotiviral,« je priznal in nadaljeval. So mi pa dali tudi vedeti, da me ne rabijo in da je bolje, če grem domov,« je prepričan Fredi. »Tak občutek sem dobil predvsem v zadnjem tednu. Sploh fantje so bili med sabo vsi trije povezani, mene so izločili kot črno ovco. In zaradi tega sem tudi imel občutek, da sem odveč. Zato sem tudi imel vedno večjo željo priti domov ter videti ženo in sina.«

Šov Gostilna išče šefa spremljajte še naprej - kjerkoli in kadarkoli - samo na VOYO!

Obžaluje, da ni iskreno izrazil želje, da bi ostal

Lidija je ves čas ponavljala, da si želi domov. »Ja, in to je tudi razlog, da sem jo izzval na vroči stol. Prosila me je, da jo izberem, ker želi domov,« je pojasnil. »Lidija je hotela domov, pa ji še zdaj ni uspelo,« je povedal. »Ko je bila razglašena za zmagovalko, je bila na nek način užaljena. Vprašala me je, če bi šel jaz namesto nje nazaj v šov, pa da bi šla ona domov,« je zaupal Fredi. A njene ponudbe ni sprejel, saj je tako pač odločilo občinstvo. »Če iskreno povem, sem vseeno upal, da bom ostal v šovu.«  In zakaj tega ni jasno sporočil občinstvu, da bi glasovalo tako, da bi on ostal v šovu? »Ker nisem hotel potunkati Lidije. Ona je hotela domov. In ona ni hotela potunkati mene … Tako sva se pač zmenila.« Fredi je še priznal, da bi zdaj verjetno ravnal drugače. »Ampak nimam kaj, zgodilo se je tako. Je že tako prav,« se je predal usodi.

Fredi Kranjec - Gostilna išče šefa - 9
Fredi Kranjec - Gostilna išče šefa - 9 FOTO: osebni arhiv
Ne kuha nobenih zamer

Fredi je večkrat povedal, da je Tomaž prevelik individualist. »Ja, on je tak, kot sem vedno govoril … Če to sprejme v redu, če ne pa ne. Jaz sem mu povedal, kaj mislim. Ne čutim pa nobenih zamer do nobenega,« je povedal simpatični Fredi, ki je še zaupal, da mu bo sodelovanje v šovu ostalo v lepem spominu. »Ni ene same podrobnosti, ki bi mi ostala v spominu – ostalo mi je vse! Imam tak sistem, da si slabih ne zapomnim oziroma jih izbrišem iz glave. Tudi Tomaževo kapesanto sem izbrisal iz spomina. Tako da ne, ni ene lepe stvari, jih je nešteto!« je povedal z nasmeškom na ustih.

Bolečine ga niso ustavile

Fredi je imel v času šova hude težave z bolečinami v križu. »To je bilo najhujše,« pravi. »Ves čas sem si želel iti pomagat, pa mi niso pustili. Ampak tudi takrat, ko so me pustili, sem imel še vedno hude bolečine. Sam sebe sem presenetil, da sem bil sposoben s takimi bolečinami toliko časa in tako delati, kot sem,« ne skriva dejstva, da je ponosen nase. »Imel sem take težave že enkrat v preteklosti, ampak takrat sem počakal, da sem se najprej pozdravil in šel šele nato delat.« Želja po kuhanju je pri Frediju, ki ima 15 let izkušenj z delom v gostinstvu, zdaj še bolj močna. A zaenkrat še ne načrtuje odprtja svoje gostilne. »Da bi šel na svoje … iskreno – za to nimam denarja. A pustimo času čas,« je povedal Fredi, ki je pred vstopom v šov Gostilna išče šefa delal v gostilni njegovega bratranca.

Fredi Kranjec - Gostilna išče šefa - 5
Fredi Kranjec - Gostilna išče šefa - 5FOTO: osebni arhiv
Kuha rad že od otroštva

Fredijeva ljubezen do kuhanja prihaja še iz njegovih otroških dni. »Sploh se ne spomnim prvih izkušenj … bil sem še majhen,« je povedal. »Kot otrok sem najprej pomagal pri sladicah, imam eno tako žilico, čeprav tega nisem dobro pokazal.« Poleg tega Fredi upa, da bo ljubezen do kuhanja prenesel tudi na svojega sina. »Zgleda že tak 'fejst' fant,« je povedal Fredi, ki je na sinčka izjemno ponosen. »Obvlada že vse v nulo pri teh letih. Je žena povedala, kaj vse že zna in kaj se je naučil v tem času, ko me ni bilo … Komaj čakam, da pride iz vrtca in mi vse pokaže!«

Fredi z ženo in sinom
Fredi z ženo in sinomFOTO: osebni arhiv
Strah ga je, kako ga vidi javnost

Težav s prilagajanjem na življenje v šovu, kot je povedal, niti ni imel. »Tudi biti not se navadiš. Čeprav sem včasih govoril s kamerami,« se je pošalil. »Mogoče me bolj muči tisti občutek, strah, ko prideš ven … Zaenkrat še nisem prišel iz hiše. In ne vem, kako bodo ljudje zdaj gledali name. Verjamem, da lepo, ampak nimam občutka, da me toliko ljudi pozna.« Fredi, ki sploh še ni dojel, da je doma in da ni več pod nadzorom kamer,  si je sicer ob prihodu iz šova vzel nekaj časa za ženo. »Sin je v vrtcu, z ženo pa rabiva nekaj časa zase,« je povedal smehu. Kaj počneta, medtem ko je njun sinček v vrtcu, pa si lahko samo predstavljamo … Nenazadnje ga kar nekaj časa ni bilo doma.

In za koga bo Fredi zdaj stiskal pesti? »Glede zmage pa .. Privoščim, ne privoščim … Naj zmaga tisti, ki zmaga!« pravi Fredi, ki sicer nima prav nobenega posebnega kandidata, za katerega bo sedaj navijal. 

Če ne drugo, Fredi navija za Slovenijo!
Če ne drugo, Fredi navija za Slovenijo!FOTO: osebni arhiv
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (98)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478