Zadovoljna.si
Dan z Metko Albreht - 8

Domači trači

'Ko sem prišla domov, sem jokala kot dež.'

J.V.
21. 04. 2018 09.30
4

Metko Albreht je slovenska javnost spoznala leta 1993, ko je postala miss Slovenije in pri rosnih 17 letih okusila vse plati slave – tako svetle kot temne. "Pri svojih rosnih 17 letih sploh nisem vedela, v kaj se spuščam. Tisti trenutek, ko so mi podelili naziv miss Slovenije, mi to ni pomenilo popolnoma nič. Šele naslednji dan sem videla, kaj vse to prinese s seboj," nam je priznala.

Metka Albreht
Metka Albreht FOTO: Kanal A

"Vsak dan sem se iz Postojne vozila v šolo v Ljubljano. In ko sem dan po izboru ob petih zjutraj sedla na vlak in v Brezovici odprla oči, sem opazila, kako vsi strmijo vame. Tega nisem mogla sprejeti, in ko sem prišla domov, sem jokala kot dež. Nisem bila vajena take pozornosti in si je nikoli nisem želela. Vse to je v moje življenje prineslo kar nekaj sprememb, saj nisem mogla sprejeti dejstva, da ne morem več živeti kot običajna najstnica."

Tanja Ribič o družinski tragediji: 'Sesul se mi je svet!'

"Ljudje so name gledali kot na miss, in če sem želela sesti na pločnik in pojesti ogromen sendvič z majonezo, me je marsikatera gospa zgroženo pogledala, češ da se to za misico ne spodobi. Nekateri niso razumeli, da sem stara komaj 17 let in da želim živeti kot najstnica. Priznati moram, da je bil to zame takrat absolutno bolj stres kot kaj drugega," se danes spominja stilistka Metka Albreht.

Pozornost, ki jo je bila deležna po osvojitvi laskavega naziva, ji ni bila všeč, kljub temu pa so ji ti časi ostali v lepem spominu. "Res nisem vedela, da naziv miss pripelje s seboj toliko stvari. Da bo to tako velik medijski bum, da me bodo ljudje prepoznali na vsakem koraku. Ampak počasi začneš to sprejemati in iskati v vsaki stvari pozitivne stvari. V tistem času sem spoznala ogromno ljudi, ki mi še vedno stojijo ob strani, na moji življenjski poti, bodisi poslovno bodisi osebno, in zato mi ni žal, da se je zgodilo to, kar se je."

Danes priznana stilistka, predana žena, skrbna mamica hčerki Alini in sinu Etijenu, navdušena športnica in ženska, ki je znala združiti uspešno kariero, družino in hobije.

Janja Zupan: Pred 22 leti je veljala za najlepšo Slovenko, danes pa je takšna!

Metka Albreht
Metka AlbrehtFOTO: Dejan Nikolič

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375