Zadovoljna.si
Anja Rupel - promocija plošče-1

Domači trači

Spoznala sta se pred 24 leti, danes pa ...

J.V.
09. 10. 2015 08.02
19

Zemlja pleše, Lep je dan in Odšla bom še to noč je le nekaj njenih velikih glasbenih uspešnic. Anja Rupel, ki je že 24 let v srečni zvezi z Alešem Klinarjem, je ena izmed tistih slovenkih pevk, ki so na sceni prisotne že vrsto let. Po daljšem odmoru se pevka te dni vrača z novim singlom, obenem pa v prihodnosti obljublja še kopico glasbenih novosti. Razkrila nam je, da se odločitev za vrnitev ni zgodila v trenutku, k njej pa je prispevalo tudi dejstvo, da bo prihodnje leto praznovala 20. obletnico svoje solo kariere.

Anje Rupel se marsikdo spomni iz časov, ko je prepevala v skupini Videosex, ki je postala znana v nekdanji Jugoslaviji. Skupino so smatrali za prvo najstniško skupino v državi, Anja pa je z njo posnela štiri albume. »Iz časov, ko sem bila v skupini Videosex, mi je ostalo cel kup odličnih skladb, simpatičnih spominov in znancev po celi nekdanji Jugoslaviji,« nam je zaupala in priznala, da je o vrnitvi na glasbeno sceno razmišljala kar nekaj časa.

Anja Rupel
Anja RupelFOTO: Izvajalec

»Odločitev ni bila trenutna. Nekako se je vse poklopilo. Naslednje leto imam 20-letnico solistične kariere, obenem pa bo minilo tudi 33 let od začetka moje glasbene poti. Tako da se je ideja, da bi izdala album, ki bo nekakšen prerez mojega dela, že nekaj časa podila po moji glavi. In če bo že nov album, se mi je zdelo fino, da bo na njem, poleg starih sklad, tudi nekaj novih.«

Skupaj sta že 24 let

»Pogrešam pravzaprav samo oder. Vse ostalo je del mojega vsakdana, ker živim z glasbenikom in redno sodelujem pri skladbah za druge izvajalce. Poleg tega na Prvem programu radia Slovenija pripravljam glasbene oddaje in sem ves čas na tekočem z glasbeno sceno,« pravi 49-letna Anja, ki je že 24 let v zvezi z Alešem Klinarjem, leta 2002 pa se jima je rodila tudi hčerka Luna.

Luna se je namesto petju, posvetila plesu.
Luna se je namesto petju, posvetila plesu. FOTO: Zaklop

Par o poroki nikoli ni razmišljal in pevka je nekoč dejala, da bi se poročila le, če bi to storila v Las Vegasu in bi ju poročil Elvis Presley. »Z Alešem nama je normalno, da se najino privatno in poslovno življenje prepleta. Verjetno drugače sploh ne bi znala funkcionirati,« pravi in prizna, da tudi med njima kdaj pride do nesoglasij. »Nesoglasja so del življenja, važno je samo to, da jih znaš zgladiti.« Glasbeni talent je podedovala tudi Luna, saj ima odličen posluh, a je glasbena kariera ne zanima. Veliko raje ima ples, ki ga že nekaj časa pridno trenira.

Praznovala bo 20. obletnico

Od njeni prvih solo začetkov bo prihodnje leto minilo že 20 let in Anja pravi, da se je glasbena scena v teh letih močno spremenila, predvsem po zaslugi interneta. »Vse je dostopno takoj in morda je zaradi tega tudi glasba malo zgubila svojo čarobnost. Ampak tako kot vsaka stvar, ima tudi to pluse in minuse.« Spremenila pravi, da se v tem času ni prav veliko. »Razen to, da sem malce starejša. (smeh) In imam kakšno izkušnjo več.« Naslov njenega novega singla je Najljubša napaka in je nastal v sodelovanju z Alešem. »Napake, take in drugačne, delam že celo življenje. A ker se na napakah tudi učim, so mi vse ljube.«

Obožuje modo

Sicer pa je Anja poznana tudi kot velika modna navdušenka, zato smo bili radovedni, na kateri modni kos prisega to jesen. »To jesen prisegam na visoke škornje čez kolena in dober plašč iz umetnega krzna. Moda me zelo zanima, jo redno spremljam, a iz aktualnih smernic vedno  izberem kose, ki mi pašejo in jih skombiniram po svoje.«

 

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413