Zadovoljna.si
Svojo profesionalno pot si želi nadaljevati v kuhinji.
Domači trači

Saša razkril, kaj se je v resnici dogajalo v Gostilni!

M.K.
06. 11. 2013 08.11
41

Gledalke in gledalci ste v ponedeljkovi izločilni oddaji Gostilna išče šefa odločili, da mora šov zapustiti 31-letni Saša Peltekovski iz Kopra. Ta je že med oddajo dejal, da si želi domov, in gledalce pozval, naj dodatni teden bivanja v gostilni omogočijo sotekmovalki Kaji. Ti so mu ugodili, nas pa je seveda zanimalo, zakaj si je želel domov in kako odgovarja na očitke, da je v kuhinji len, zmeden in okoren.

Pravi, da je v šov prišel spoznavat nove jedi in okuse, najbolj pa ga je presenetila Martina, saj si ni mislil, da je tako hitra in spretna.
Pravi, da je v šov prišel spoznavat nove jedi in okuse, najbolj pa ga je presenetila Martina, saj si ni mislil, da je tako hitra in spretna.FOTO: osebni arhiv
Kaj bi zase rekel, kakšen je tvoj način kuhanja?

Zagotovo ni tak, kot je bil v Gostilni, saj je v kuhinji, kjer delam, čisto drugačen način dela. Zagotovo nisem len in sem hitrejši, kot sem bil v šovu, ker se zavedam, da bom sicer 'pogorel'. V resničnem življenju sem v kuhinji vedno lojalen, družaben in neproblematičen. Povsod, kjer sem delal do sedaj, so bili z mojim delom zadovoljni.

Kaj pa te je potem zmedlo v Gostilni?

Najbolj me je zmedlo to, da so me 'vrgli v ogenj'. Nisem imel ravno časa spremljati šova, ker sem delal, in zato nisem bil pozoren na to, kaj kuhajo v Gostilni. Ko sem prišel v šov, sem se moral na hitro naučiti pripraviti 14 jedi. Že prvi dan sem moral pripravljati sladice in nisem vedel, kako jih oni sestavljajo. Enostavno so me vrgli v vodo in mi naročili, naj splavam. To je bil zame velik šok. Že po drugem dnevu sem videl, da se tudi oni še 'lovijo', in mi ni bilo jasno, kako me bodo kaj naučili, če še sami niso sigurni v pripravo jedi. Zato sem avtomatično izgubil voljo. Svoje je dodala še izolacija. Vedel sem, kaj me čaka, a si nisem mislil, da je to psihično tako naporno.

Saša Peltekovski - 3
Saša Peltekovski - 3 FOTO: POP TV
Očitali so ti neznanje in postopanje v kuhinji. Lidija je celo rekla »Iz totega pa res nič ni!«. Kako odgovarjaš na te očitke?

Glede tega nimam komentarja. Kljub temu, da so na videz delovali usklajeno, se je videlo, da tudi oni niso povsem uigran tim.

Med samim delom si si večkrat privoščil odmor za kajenje. Tudi sicer med delom pogosto potrebuješ take odmore?

Sem kadilec, a se zavedam, kdaj si lahko privoščim odmor. Ko je manj gostov oziroma manjša gneča in te lahko nekdo nadomešča, grem na hitro pokadit kakšno cigareto. Tega sem se poskušal držati tudi v Gostilni, vendar je res, da smo tam vsi kadili več kot v resničnem življenju.

»Ko je v hiši, se ne uči, ne vlaga dovolj energije ...« Na tvoj račun je bilo slišati veliko pritožb. Se ti zdi, da si pokazal dovolj interesa, motivacije, elana?

Zagotovo bi lahko pokazal več. Nisem bil zadovoljen s svojo predstavo, saj se nisem pokazal v pravi luči. Že po dveh dneh sem izgubil voljo in vse, kar se je dogajalo potem, je bilo posledica tega. Nisem se počutil, kot bi se moral.

Torej v resničnem življenju nisi tak, kot smo te spoznali v šovu?

Ne, zagotovo ne. Bi me vrgli iz službe povsod, kamor bi prišel delat, če bi bil tak.

S kakšnim namenom pa si pravzaprav vstopil v šov? Kakšne so bile tvoje ambicije?

V šov sem se prišel samo učit. Vedel sem, da zmagati ne morem, ker so bili okrog mene predobri kuharji. 'Šans' nisem imel, zato tudi te vrste motivacije ni bilo. Hotel sem se naučiti drugačnega sistema kuhanja, spoznati nove jedi, nove okuse.

Saša pravi, da ni mogel odmisliti kamer, ki so ga spremljale na vsakem koraku.
Saša pravi, da ni mogel odmisliti kamer, ki so ga spremljale na vsakem koraku. FOTO: osebni arhiv
Kdo te je v šovu najbolj pozitivno presenetil in kdo razočaral? Gojiš do koga kakšne zamere?

Zamer ne gojim do nobenega izmed sotekmovalcev. Težko izpostavim posameznike, ker so res vsi zelo pridni, bi pa rekel, da me je v pozitivnem smislu najbolj presenetila Martina, ker nisem pričakoval, da je tako hitra in da se tako dobro znajde v kuhinji. Kdo me je najbolj razočaral? Hmm, da razmislim. Mogoče Irena, ker se mi zdi, da bolj 'glumi', da je taka, za kakršno se izdaja. Ves čas kar nekaj hodi po kuhinji in se dela, da čisti, samo da je videti, da se premika. Tudi meni so pred vstopom vsi govorili, naj ne stojim na mestu, ker me bodo 'vzeli na piko', ampak jaz se pač ne morem tako prilagajati, sploh če vem, da me ves čas spremlja kamera. Ne morem čistiti ploščice samo zato, da bodo ljudje videli, kako sem priden. To ni realno.

Saša Peltekovski - 3
Saša Peltekovski - 3FOTO: osebni arhiv
Kaj po tvojem mnenju motivira tvoje sedaj že bivše sotekmovalce – učenje ali denar?

Menim, da jih težko motivira samo učenje, ker za to, da zdržiš v takem izoliranem svetu, potrebuješ več, kot samo željo po učenju. Sam sem denimo šel v šov po znanje, pa nisem dolgo zdržal. Da 'požreš' vse to, kar se dogaja tam, in si tak, kot so oni, moraš enostavno imeti neko dodatno motivacijo. Ali je to zmaga ali dokazovanje pred publiko ali kaj tretjega, ne vem. Zagotovo pa ni samo učenje.

V čem se življenje v izolaciji razlikuje od tistega, ki ga živimo zunaj? Rekel si, da je precej drugače šov spremljati iz domačega naslonjača, kot pa dejansko biti del njega …

Poskusite, pa boste videli. Tempo v tem izoliranem svetu je zelo hud. Delaš tudi po 16 ur ali še več. Lahko pozabiš na kamere in vse, kar se dogaja, ampak globoko v sebi še vedno veš, da je tisti enooki prijatelj na steni in da te gleda. Veš, da je v ozadju množica ljudi, ki spremlja vsak tvoj korak in zato nimaš občutka svobode in se ne moreš sprostiti. Vsakič, ko sem videl kamero, sem imel tremo, bilo je prav grozno.

Kakšni pa so tvoji načrti po Gostilni?

Upam, da bom ostal v kuhinji. Na svobodi sem šele en dan in moram zato videti, kaj se je v tem času zgodilo, poklicati delodajalca in vprašati, če še imam službo (smeh). Želim si nadaljevati pot v kuhanju, predvsem pa si želim, da bi se v Gostilni zgodil kakšen škandal, da bi vsi pozabili name in na mojo zmedenost (smeh).

Svojo profesionalno pot si želi nadaljevati v kuhinji.
Svojo profesionalno pot si želi nadaljevati v kuhinji.FOTO: POP TV
KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
hermanvandur 20. 12. 2013 15.23
lenuh
Zanimivo. Dober kuhar se hitro prilagodi in naredi kar je potrebno. Malo učenja, veliko že mora imeti znanja, hitra prilagoditev. Edino kar verjamem je to, da ga verjetno motijo kamere in medsebojni odnosi. Ampak, ko kuhaš, se posvetiš kuhanju, svoji nalogi, tako, da sploh nimaš časa misliti na to, da te snemajo. Svojo nalogo moraš narediti in potem lahko opazuješ kaj delajo drugi ali pa jim pomagaš, če si prepričan, da ti to v takem šovu ne bo škodovalo. Kajti zavedati se je potrebno, da te ne izločijo soigralci, ampak gledalci. Če ti je pa vse odveč, potem pa iščeš tisoč in sto izgovorov, samo da opravičiš svoje nedelo in izmikanje od tistega dela, ki bi ga moral narediti. To je ravno tako, kot bi na kopališču rekel, da ne moreš plavati, ker te vsi gledajo in bi kar utonil.
Erika Golob 07. 11. 2013 17.37
to kar je on pokazal v odaji ni niti malo podobno kuharju vsaka navadna gospodinja bi dala več od sebe in se prej prilagodila kot pa on .po kaj je čel v šou če ni imel namena sodelovat ampak je odžrl mesto kakemu bolj resnemu kandidatu
Janko Peleter 07. 11. 2013 12.41
Ma dej no, rešil se je te nategance. Kakšen show neki? Nateganca, taka ,da jo ni para. Mene po tem kolikor sem uspel videti v to gostilno ne bo. Mislim, da bi ob taki hrani odšel domov lačen. Za moje pojme je taskih mostrov kot je Bine v Sloveniji ogromno. Žalostno je, da ni Angelce Likovič kot komentatorke, ker bi znala povedati marsikatero pikro čez POP TV
Kaj pa se počutiš krivega, si kakršen si.
Ja,to pa bo že moral biti fejst "škandal" da bomo pozabli njegovo "brzino" ha,ha,ha...... Saša idi na čik,pa ne nakladajjjj.......
Saj je čisto fajn pojasnil.
Lenuh, lenuh, lenuh.
User1066416 07. 11. 2013 11.50
mogoče pa ne, le za takšen šov ni
če se je počutu fizično ok (da npr. ni bil bolan), potem je sigurno mal lenuha, sicer ne tolk k je tle zgledal, ampak vseen, saj ni blo nobene energije nit na začetku k je pršu notr.
Od njegovih večletnih kuharskih izkušenj, ki jih je omenjal ni bilo videt nič. Če bi bile resnične bi tud začetne težave nekako prebrodil. Tako pa je očitno le lenuh, ki postopa po kuhnji in zapravlja čas. Bog ve kje je delal, in kater norc ga je zaposlil.
navaden picopek
eh, sj se je neki nazaj vleku, da je v prof.kuhni šele dve leti
Savina je še enkrat več dala vedeti, da je mojstrica prodajanja buč (o tem, da so ljudje z belimi obrvmi zelo vztrajni ipd.).
Andrej Poljanšek 1 06. 11. 2013 13.36
kamere so zajebane,,...
REMZI BI JIH ŽE PRVI DAN VSE NAGNAL DOMOV PA ZAPR GOSTILNO !!!!
best comment ever xD
a misliš Gordon Ramsay oz. Ramsey, nisem pa slišal, da je remzi :-)
celi sloveniji je pokazal kakšen strahopetec je . js bi se na njegovem mestu zakopala 4584125 metrov pod zemlo LOL :DDD
Naj gredo vsi dam pa da bo konc te agonije in Savininih nebuloz !
Praškovarit 06. 11. 2013 11.01
a zdej že Fredi sanja da gre dam? ja najbolj da grejo vsi pa da nove uzamejo, ki se bodo tko obnašali kot Sašo, ker ne bojo mel pojma o kuhanju
Oh, "Saša razkril, kaj se je v resnici dogajalo v Gostilni!". Ja v NJEGOVI resnici, ki pa nima nobene veze s PRAVO resnico, ki smo jo lahko vsi na lastne oči videli na kamerah.
you sickdick
hvala ker brišeš
uauuu zdej je pa res vse razjasnu wtf??
Ja!
nakladalo... a v realnem zivljenju je pa super priden kot mravlja itd. itd. Zakajen lenuh mora bit.
probaj ti delati v taki stiuaciji hitro delaj in še dodatno razmišljaj pa boš videl kako je to!!! Tam je tako velika napetost da ti vzeme toliko energij zato postaneš utrujen ko nor. Kako naj se sprosti polne napetosti ima dve izbiri metidirati ali kajenje 10 min ali pol ure.
Saj on sploh ni delal, kaj šele hitro. On je samo postopal. Bi bilo čisto drugače če bi pokazal interes do dela, bi ljudje to čisto sprejeli, ker je le zadnji prišel. Ampak on je pokazal edini interes do skrivanja zadaj in do čik pavze. V tem je ves point!
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1076