Zadovoljna.si
Tinkara Kovač (ESC 2014)

Domači trači

Tinkara Kovač brez zadržkov: 'To je velika sramota!'

J.V./U.S.
23. 05. 2014 12.59
38

Tinkara Kovač se je nedolgo nazaj vrnila z Danske, kjer je imela letos čast zastopati barve Slovenije na spektakularnem evrovizijskem odru. Čeprav se je v medijih pojavilo kar nekaj očitkov, da je njena skladba plagiat, se pevka nanje ne ozira preveč. Polen pod noge je že vajena ter se vedno trudi osredotočati na pozitivno.

Tinkara je bila začudena, ko je slišala očitke, da je pesem plagiat.
Tinkara je bila začudena, ko je slišala očitke, da je pesem plagiat.FOTO: Reuters
Ni minilo še veliko časa, zato sprašujem, kakšni so bili občutki po vrnitvi z Danske?

Občutki so bili super. O tem sem sedaj že toliko govorila, da se že ponavljam, ampak občutki so res definitivno samo pozitivni.

Tinkara Kovač se bo v soboto, 24. maja ob 20. uri, kot gostja pojavila v oddaji Vid in Pero šov.

Si naletela doma na kakšen negativen odziv? Pojavljali so se tudi očitki, da je pesem plagiat.

Ne, sploh ne. Super je bilo. Razen nekaj medijev, ki so nas na spletu negativno predstavljali. O tem, da so pisali, da je pesem plagiat, je sramotna stvar, o tem, kaj je bilo vse drugo, ne bom niti razglabljala, ker je to sramotna stvar. Ne uporabljam jaz takšnih besed. Vedno se začudim, kako so nekateri tako negativni. Predvsem mediji, ki bi morali biti profesionalni. To najbolj opazim, ko vidim druge države, kako držijo skupaj in navijajo. Pri nas je pa treba vse sesuti in 'šimfati', kako bomo neuspešni. Ne bom se branila, ker vem, kje se je rodil navdih za to skladbo. Plagiat lahko najde kdorkoli. Ljudje, ki berejo, preberejo le naslov, vsebine pa ne analizirajo. Če je bilo kaj negativnega, potem je bilo to. A to je bilo, še preden smo odšli na Dansko, ko smo bili tam in ko smo se vrnili.

Si tovrstnih polen pod noge vajena?

Teh stvari si ne ženem k srcu, ker so bili vsi ostali zelo pozitivni in kogarkoli srečam, je bil zelo zadovoljen z nami. Vsi so zelo ponosni.

Vid in Pero šov tudi kjerkoli in kadarkoli na VOYO.
Kakšne želje in ambicije imaš sedaj za naprej?
Takšne kot vedno. Te se niso spremenile. Sem glasbenica in bom to ostala še naprej. Evrosong je bila ena od postaj, sedaj pa gremo naprej z albumi, koncerti ...

Trenutno si zelo aktivna z zbiranjem pomoč za poplavljena območja. Te takšne stvari prizadenejo?
Seveda me, kot vsakega sočutnega človeka in zdi se mi prav, da si pomagamo. V zraku se še vedno čuti sočutje Slovencev in zagotovo je še vedno prisotno zavedanje, da smo bili nekoč skupna država in da nam je mar. In to je lepo.

Tinkara Kovač - 2
Tinkara Kovač - 2FOTO: Facebook

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493