Zadovoljna.si
Rebeka Dremelj - naslovna

Domači trači

Rebeka priznala: to počne zaradi hčerke

J.V.
06. 01. 2016 11.02
27

Pevka, manekenka, uspešna poslovna ženska, žena in mama, vse to in še mnogo več je Rebeka Dremelj, ki se je že nekaj časa drži vzdevek 'multipraktik'. Pevka pa ima še eno strast: zelo rada kuha.

Rebeka Dremelj
Rebeka Dremelj FOTO: osebni arhiv
Ali rada kuhaš?

Najraje od vsega kuham mulo! (smeh) Kuham rada, sicer bo zvenelo nenavadno, ampak najraje za veliko skupino ljudi. Dvakrat ali trikrat na leto namreč povabim družinske člane, to je nekje 16 ljudi, domov na kosilo ali večerjo. Takrat si pomagam s kuharskimi knjigami in internetom ter vedno pripravim nekaj posebnega, navadno vsakič nekaj drugega. To mi je v užitek, vsakodnevno kuhanje kosila pa mi žal ni v takšno veselje, saj je vedno treba narediti nekaj na hitro, se pa vedno potrudim, da kaj dobrega in zdravega pojemo, predvsem zaradi Šajane.

Kje si se naučila kuhati?

Kuhanja sem se učila v največji meri od mame in stare mame, kasneje pa iz kuharskih knjig, oddaj in nepogrešljivega interneta. Kakšen preverjeno dober recept dobim od prijateljic, pogosto pa rada tudi improviziram in pripravim kaj na čisto svoj način.

 

S tako pomočnico...vse z lahkoto

 

Pravijo, da je mamina kuhinja najboljša, se strinjaš?

Zagotovo se verjetno vsi najbolje spominjamo mamine kuhinje, saj nas mame navadno prehranjujejo vse od rojstva dalje. Tudi njihova pretirana skrb za prehrano otrok, ki jo jaz povezujem z ljubeznijo, se kaže v vprašanjih: »Si kaj jedel? Kaj boš jedel? Ti kaj pripravim?«, ki jih verjetno vsi slišimo kar pogosto. Mamina kuhinja je tudi meni najboljša, čisto v vrhu pa je tudi kuhinja stare mame, ki je znala najbolje na svetu pripraviti mojo najljubšo jed iz otroštva.

Je kakšna jed iz tvojega otroštva, ki te še danes popelje nazaj v času?

Od kuhinje pokojne stare mame so mi ostali v sladkem spominu široki rezanci s paprikašem. Vsak dan, ko sem prišla iz šole, sem šla namreč k njej na kosilo in najbolj srečna na svetu sem bila, kadar je pripravila ravno te široke rezance s paprikašem. Na žalost recepta od stare mame nimamo, ker je skrivnost odnesla s seboj na drugi svet. Takšnih rezancev in paprikaša ni do sedaj uspelo pripraviti še nikomur.

Pokažita nam vajine kuharske sposobnosti in se prijavita še danes! Klik, klik ...

MISLIŠ, DA NIHČE NE KUHA BOLJE OD TVOJE MAME?
DOKAŽITA NAM. SKUPAJ!

V novi zabavni oddaji boš »pod nadzorom« in s pomočjo svoje mame skuhal/a njeno slavno družinsko jed. Skupaj se bosta tako pomerili s še enim tekmovalnim parom in vsi boste skušali navdušiti z jedjo, ki vsebuje skrivno družinsko sestavino. Tvoja mama torej priskrbi navodila in podporo, ti pa za štedilnikom poskrbiš, da bo zasijala od ponosa. A brez skrbi, v skrajni sili lahko kuhalnico za štedilnikom prevzame tudi ona, toda takrat začne čas hitreje teči.

Sta z mamo zmagovalni par? Navdušita z družinskim receptom, premagajta nasprotnika in se uvrstita v naslednjo oddajo!
 

 

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413