Zadovoljna.si
Lep ženski hrbet

Fit do poletja

Nikar ne pozabite na vaje za hrbet!

J.V./S.O.
2017-03-24 08:05
0

Medtem ko se pri telovadbi večino časa osredotočamo na najbolj težavne predele telesa, kot so trebuh, zadnjica in noge, pa na hrbet pogosto po krivici pozabljamo. Zato vam danes predstavljamo 3 vaje, s katerimi boste okrepile hrbtne mišice in posledično izboljšale svojo držo.

Želja vsake ženske je, da bi bila njena zadnjica čvrsta in trebuh raven, pri tem pa pogosto pozabi, da je pomemben tudi hrbet. In ne le zaradi samega videza, ampak tudi pravilne drže. 

Vaj se lahko lotite tako doma kot v telovadnici in jih za večji učinek dopolnite z elastiko, ki jo izberite glede na svojo telesno pripravljenost in kondicijo. Ob ponavljanju predstavljenih vaj se bo izboljšala tudi telesna drža, svoj napredek pa boste lahko ponosno razkazovale v oprijetih ali odprtih majicah.

1. vaja: Veslanje

Stopimo na sredino elastike, kolena so nekoliko pokrčena. Smo v rahlem predklonu, hrbet je raven. Z rokami potujemo ob telesu, komolci so pokrčeni in tvorijo pravi kot. Pozorni smo, da je hrbet ves čas izvajanja vaje stabiliziran in v ravnem položaju. Zgornji del telesa je nepremičen, v gibanju so zgolj komolci. Pozorni smo na položaj kolen, ki ne smejo segati čez stopala. Naredimo 3 serije po 15 ponovitev.

2. vaja: Izmenično veslanje v predklonu

Znova stopimo na sredino elastike; tokrat so noge nekoliko bolj odprte. Smo v predklonu, hrbet je stabiliziran in raven, kolena nekoliko pokrčena. Začnemo z desno roko, ki jo povlečemo gor, ob telesu. Sledi izmenična kombinacija leve in desne roke. Komolci potujejo zgolj ob telesu. Vajo naredimo v 3 serijah po 20 ponovitev.

3. vaja: Široko veslanje v predklonu

Vaja je namenjena krepitvi zgornjega dela hrbta. Stopimo na sredino elastike v širini ramen. Znova se spustimo v predklon, dlani pa so obrnjene proti telesu. Tokrat bodo v gibanju komolci, ki potujejo stran od telesa in tvorijo ravno linijo. Komolci se ustavijo ob pravem kotu. Naredimo 3 serije po 12 ponovitev.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 141