Zadovoljna.si
Hujšanje - 3

Fit do poletja

Vaja, s katero boste okrepile celo telo!

N.J.
2017-07-17 09:53
0

Sklece so odlična vaja za krepitev mišic zgornjega dela telesa in v njih se velikokrat meri telesna pripravljenost posameznika. Vendar ni potrebe, da bi si takoj zadale nerealne cilje in želele biti v njih najboljše. Če jih nekaj časa niste delale ali ste zadnje čase nekoliko pozabile na telesno vadbo, se jih lotite počasi in jih izvajajte pravilno. V nadaljevanju preberite, kakšno vadbo si zastaviti, da bi dosegle zavidljivo število 100 sklec.

Telovadba, ki vključuje skoraj vse mišične skupine

Sklece so vaja, pri kateri delujejo prsne mišice, ramenske mišice, triglava nadlahtna mišica, bicepsi, trebušne, stegenske in zadnjične mišice. Zaradi tega je to vaja, ki pomaga izklesati najbolj problematične dele telesa, katera skupina mišic bo bolj obremenjena, pa je odvisno od tega, za katero različico sklec se boste odločile. 

Osnovna različica

Pri osnovni izvedbi se uležite na trebuh in dlani položite na tla v širini ramen. Sklece boste pravilno izvajale tako, da se dvignete tako, da iztegnete roke, vaše telo je pri tem zravnano, pogled pa usmerjen naprej in ne v tla. Izdihnete med dvigovanjem telesa, spustite se toliko, da je telo vzporedno s tlemi in se jih s prsmi skoraj dotikate. Poleg osnovne različice brez pripomočkov, kot so medicinka, uteži, itd., lahko izvajate še sklece, ki jim rečemo diamantne, sklece s ploski (ki se jim izogibajte, razen če ste prepričane, da jih zmorete pravilno izvesti), sklece na prstih, na pesteh in številne druge.

Vendar je pred vsemi temi najbolje, da se v primeru, da jih že nekaj časa niste delale in ste ocenile, da ste v slabši telesni pripravljenosti, lotite kot začetnice in tako svojo telesno pripravljenost postopoma dvigujete. 

1. faza: Sklece ob kuhinjskem pultu

Rob kuhinjskega pulta je običajno ravno prave višine, na katerem lahko izvajate sklece za začetnike in tako preveč ne obremenjujete telesa. Pred telovadbo si obujte čevlje, v katerih vam ne drsi, roke položite na pult v širini ramen in začnite s skleci. Naredite jih toliko, kot vam telesna pripravljenost dopusti, nato 2 minuti počivajte. Nato začnite z novo serijo in spet naredite toliko ponovitev, kolikor vam jih telo dopusti. To ponavljajte, dokler ne boste naredili 5 serij. Tako telovadbo izvajajte trikrat na teden, dokler ne boste z lahkoto v vsaki od serij naredili 20 sklec.

2. faza: Sklece na kolenih

Sklece na kolenih oziroma ženske sklece izvajajte tako, da namesto na prstih delate na kolenih. Ponovite jih toliko, koliko zmorete in nato dve minuti počivajte. Izvedite 5 serij. Tega se lotite 3-krat tedensko, dokler ne boste z lahkoto dosegle 20 sklec v vsaki od ponovitev, nato lahko nadaljujete s fazo 3.

3. faza: Kombinacija osnovnih sklec in sklec na kolenih

Na tej stopnji telesne pripravljenosti boste naredile kombinacijo osnovnih sklec in sklec na kolenih. Med serijami počivajte dve minuti in se tega lotite 2-krat tedensko. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 138