Zadovoljna.si
Brez hudega napora do lepe zadnjice!

Šport in zdravje

Pet vaj, ki jih lahko izvajate med televizijskimi oglasi

Z.B.
08. 08. 2010 18.50
1

Vsak ima svoje navade, kako preživi čas med oglasi na televiziji. Nekateri gredo do hladilnika ali do kopalnice, drugi pa denimo na hitro pregledajo elektronsko pošto. Tisti, ki nikoli ne najdete časa za telovadbo, poskusite s kratkimi vajami kar med oglasi in 'pokurite' odvečne kalorije!

Zamenjajte 'grickanje' slanih prigrizkov za vadbo med oglasi. Telo vam bo hvaležno!
Zamenjajte 'grickanje' slanih prigrizkov za vadbo med oglasi. Telo vam bo hvaležno!FOTO:

Med vsakim filmom ali oddajo, ki jo predvajajo na televiziji, se zagotovo zvrsti vsaj pet oglasov. Namesto da med tem časom posežete po slanih prigrizkih, naredite nekaj za svoje telo in poskusite s kratkimi vajami za učvrstitev telesa.

Sklece na kavču

Postavite se v položaj, ki je značilen za sklece in se uprite na stranico kavča. Dlani naj bodo v širini ramen, s stopali pa se dotikajte tal. Spuščajte in dvigajte se vzravnano, s pogledom usmerjenim naprej. Med dvigovanjem telesa izdihnite. Naredite 15 ponovitev

Vaja s televizijskim upravljalcem

Lezite na tla in pokrčite kolena, v desno roko vzemite televizijski upravljalec. Levo koleno pokrčite pod kotom 90 stopinj, desno nogo pa iztegnite in rahlo dvignite od tal. Dvignite tudi zgornji del telesa tako, da se z lopaticami ne dotikate tal. Trup zasukajte v levo in z desno roko posezite po levi nogi. Z levo roko zagrabite televizijski upravljalec in se spustite proti tlom. Vajo ponovite tudi z drugo stranjo telesa. Naredite 12 ponovitev.

Spremenite dnevno sobo v prostor za vadbo.
Spremenite dnevno sobo v prostor za vadbo.FOTO:

Drsalec

Vzglavnik položite na tla in stopite na desno stran. Stopala naj bodo v širini bokov, kolena pa rahlo upognite. Levo nogo dvignite od tal za nekaj centimetrov in počepnite, desno koleno naj bo ob tem za prsti na nogi. Preskočite blazino, pristanite na levi nogi in z desno roko sezite po prstih na levi nogi. Naredite 10 ponovitev.

Trebušnjaki z vzglavnikom

Uležite se na tla in dvignite noge. Med kolena položite blazino in jih pokrčite tako, da tvorite pravi kot. Roke položite za glavo in pazite, da bodo komolci obrnjeni navzven. Glejte navzgor in izdihnite ob vsakem dvigu ter izdihnite ob spustu. Naredite 15 ponovitev.

Dvignite srčni utrip!

Stojte vzravnano s stopali v širini bokov. Desno koleno dvignite, kolikor lahko, ter spustite in izmenjujte z levim. Če boste vajo izvajali hitro, se vam bo na ta način dvignil srčni utrip, zato je to odlična aerobna vaja. Izvajajte jo, vse dokler ne bo konec oglasov.

Brez hudega napora do lepe zadnjice!
Brez hudega napora do lepe zadnjice!FOTO:
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478