Zadovoljna.si
Za lepo zadnjico in stegna je potrebna pravilna telovadba.

Šport in zdravje

Da bo vaša zadnjica videti seksi!

Z.S.
11. 09. 2014 08.04
6

Ker so jeans hlače najljubši modni kos večine žensk in so poleg dobrega izgleda in odličnega udobja vedno modne in trendi, je prav, da poskrbite, da boste v svojem paru kavbojk videti nadvse zapeljivo in samozavestno. Sedem enostavnih vaj bo tako pripomoglo, da bo vaša zadnjica lepo zaobljena, privzdignjena in seksi, trebušček pa raven in čvrst.

Za lepo zadnjico in stegna je potrebna pravilna telovadba.
Za lepo zadnjico in stegna je potrebna pravilna telovadba.FOTO: iStockphoto
1. Za lepo oblikovana stegna (20 ponovitev)

Lezite na hrbet in roke položite ob telo. Dlani obrnite proti tlem. Dvignite noge, ki naj ostanejo v pravokotnem položaju, prste na nogah upognite. Stabilizirajte trebuh oziroma stisnite trebušne mišice in razmaknite noge tako široko, da boste v notranjem delu stegenskih mišic začutili blago bolečino. Noge naj bodo čim bolj iztegnjene. Prekrižajte desno nogo čez levo in obratno, stopala pa naj bodo med izvajanjem iztegnjena v 'špičko'.

2. Odmik noge (20 ponovitev)

Stojte zravnano s stopali, ki se nahajajo v širini ramen. Roke dvignite v odročenje. Desno nogo iztegnite vstran. Ob blagi bolečini, ki pomeni, da uporabljate pravo mišico, položaj zadržite za 3 sekunde in vajo ponovite, brez da bi stopili na tla. Naredite 20 ponovitev na vsaki nogi.

Vaje izvajajte na kakovostni in nedrseči podlagi.
Vaje izvajajte na kakovostni in nedrseči podlagi.FOTO: iStockphoto

3. Za čvrsto zadnjico (20 ponovitev)

Lezite na hrbet z rokami ob telesu. Dlani obrnite proti tlom in stopala namestite udobno na tla. Upognite kolena za 90 stopinj in dvignite boke. Prenesite težo na desno nogo in dvignite levo nogo, da bo ta v ravni liniji s telesom. Spustite boke in jih zadržite nekaj centimetrov nad tlemi.

Vsaka ženska si želi lepe postave.
Vsaka ženska si želi lepe postave. FOTO: iStockphoto
4. Izpadni korak (10 ponovitev)

Stojte zravnano, s stopali v višini ramen. Z desno nogo naredite daljši korak nazaj. Levo stegno naj bo vzporedno s tlemi, levo koleno pa naj tvori ravno linijo z gležnjem. Desno koleno spustite in zadržite nekaj centimetrov nad tlemi. Prenesite težo na levo nogo in se z desno nogo odrinite od tal. Priključite jo k levi nogi, ki se bo vrnila v začetni položaj. Na vsako nogo naredite 10 ponovitev.

5. Napet in raven trebušček (10 ponovitev)

Lezite na hrbet in dvignite noge pravokotno na telo. Roke položite ob telo in dlani obrnite na tla. Napnite spodnje trebušne mišice, boke pa približajte prsim in dvignite zadnjico. Vrnite se v začeten položaj in vajo ponovite.

6. Stabilizacija trupa (5 ponovitev)

Lezite na trebuh z rahlo usločenim hrbtom in se oprite na pokrčene roke. Dlani so obrnjene proti tlom, komolci pa so postavljeni v pravi kot. Dvignite se in oprite na komolce ter prste stopal. Stisnite trebušne mišice in zadržite telo v ravni liniji. V tem položaju ostanite petkrat po 30 sekund.

7. Znebite se maščobe na stranskem delu trebuščka (10 ponovitev)

Sedite na tla s pokrčenimi nogami, stopala pa naj bodo plosko na tleh. Nagnite se nazaj, iztegnite roke pred sabo in sprostite ramena. Izdihnite in napnite trebušne mišice. Zasukajte se in poglejte čez levo ramo nazaj. Položaj zadržite 3 sekunde in se vrnite v prvotni položaj. Na vsaki strani naredite 10 ponovitev.

Vaje za stabilizacijo trupa in čvrste trebušne mišice.
Vaje za stabilizacijo trupa in čvrste trebušne mišice.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471