Zadovoljna.si
Telesna teža - 9

Šport in zdravje

Bi bile rade vitke vse življenje: rešitev je samo ena!

U.S.
21. 05. 2014 08.43
3

Če si želite dolgotrajnih rezultatov, kar pozabite na raznorazne diete, ki zahtevajo železno voljo in posledično ogromno odrekanja.

Telesna teža - 9
Telesna teža - 9FOTO: Profimedia

V trenutku, ko se odločimo za hujšanje, nas velika večina najprej pomisli na rigorozne diete, katerih učinki so vse prej kot dolgotrajni. Rešitev je, poudarjajo strokovnjaki za prehrano, samo ena in še ta je precej preprosta.

Vse, kar potrebujete je, skrbno načrtovanje. Še preden se odpravite po nakupih, si sestavite seznam zdravih živil, ki jih boste odslej redno vključevale v svoje jedilnike, za malico pa zaužijte čim več sadja in zavrnite vse slaščice, ki vam jih ponudijo in bi vas znale spraviti v skušnjavo.

Takšni ukrepi, trdijo strokovnjaki, so najbolj učinkovita pot k izgubi odvečnih kilogramov. Svoje trditve utemeljujejo tudi na podlagi raziskave, ki je razkrila, da ljudje na dnevni ravni zaužijemo premalo sadja in zelenjave, zato bi morali vnos vitaminov v svoje telo nujno povečati.

Raziskava še kaže na to, da se ključ do dolgotrajne vitkosti skriva zgolj in samo v zdravi prehrani, katere bistveni del sta ravno sadje in zelenjava. Zdrave jedilnike, pravi psihologinja Cristina Albuquerque Godinho z Univerze v Lizboni, pa je mogoče sestaviti le s pomočjo skrbnega načrtovanja.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493