Zadovoljna.si
telovadba

Šport

Bi rada izklesala telo? Dviguj uteži!

zadovoljna.si
17. 07. 2014 07.55
0

Miganje je vedno dobro, ne glede na to, v katerem delu dneva si vzamete čas zanj in s skrbno izdelanim načrtom lahko dosežete marsikaj. Premalo se zavedamo dobrobiti, ki jo vsakodnevna fizična aktivnosti in redna vadba zagotavljata že sami po sebi. Fitnes je brez dvoma ena od najbolj priljubljenih oblik vadbe in mnogi strokovnjaki za fitnes trdijo, da z dvigovanjem uteži lahko izgubite več kilogramov kot s tekom ali kolesarjenjem.

Ženske pogosto zanemarjajo vadbo z utežmi, saj menijo, da odvečne kilograme lahko zgubijo le z drugimi načini vadbe, težavo pa jim predstavlja tudi prepričanje, da tovrsten način aktivnosti mišice grdo "napihne". To vsekakor ni tako, saj lahko dvigovanje zmerno težkih uteži, to pomeni, da mišice čutite po 15 dvigih, neverjetno izboljša porabo energije tudi v mirujočem stanju telesa. Ob pravilni izvedbi vaj ravno dvigovanje uteži ženskam pomaga pri hitri izgubi odvečnih kilogram in preoblikovanju telesa.

Sonce, morje, izklesani fantje in lepa dekleta

V Kopru se je 21.06.2014 odvijalo svetovno prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu. V prepolni koprski Taverni smo lahko videli nekaj čez 130 tekmovalcev iz 15 držav, ki so se potegovali za naslov svetovnega prvaka verzije IBFF v kar 17 kategorijah. Po številu zmag je Slovenija zasedla kar drugo mesto. Takoj za Madžarsko, ki je bila tokrat najbolj uspešna reprezentanca.

V celodnevnem programu, ki je trajal od 10.00 do 22.00 je nekaj tisoč navdušencev in navijačev spremljalo prireditev, ki je prerasla v tradicionalno. Koper je postal eden izmed centrov tekmovanj v svetovnem merilu, saj je bilo v Kopru od leta 1990 pa do danes organiziranih preko 20 mednarodnih tekmovanj.

Dobršen del slovenske reprezentance so sestavljali člani THE Teama, tekmovalne ekipe THE Nutrition. Trener Duško Madžarović je svoje dolgoletne izkušnje prenašal na mlade tekmovalke, ki so se tekmovanja udeležile prvič. Ne glede na neizkušenost, pa so punce dosegle izredno dobre rezultate in se povzpele tudi na stopničke. Tjaša Zorič iz Kamnika se je okronala celo z zmago v kategoriji Miss Fitness Model.

Priprave na tekmovanje

Članice THE Teama prihajajo iz cele Slovenije. Vsake 3 - 4 tedne so se iz različnih koncev pripeljale v koprski fitnes klub California, kjer so potekale priprave. Drugače je svoj program vadbe vsaka izmed naših članic izvajala v lokalnem fitnes centru.
Tekmovalke so morale v 16 tednih spraviti procent telesne maščobe na minimum in povečati oz. učvrstiti mišično maso, kar ni enostavno. Ob dolgotrajnih fitnes vadbah na napravah in prostih utežeh so sledile še dolge ure kardio ( aerobne ) vadbe. To v kombinaciji s pravilno prehrano je pripeljalo do končnega rezultata.

Vitko, simetrično in čvrsto telo za ženske, brez pretiranih mišic ter še vedno izraziti ženstvenosti, so glavne karakteristike kategorije Miss Fitness Model, kjer je število tekmovalk največje.Tekmovalke so nam zaupale, kako so one doživele svojo preobrazbo. Koliko jim je uspelo shujšati in njihove vtise o transformaciji iz povprečnega dekleta do sexy fitnes postave si lahko prebereš TUKAJ.


 

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493