Zadovoljna.si
Bodi vztrajna-3

Šport in zdravje

Bodi vztrajna, 15.del: Vse je v glavi ...

S.O.
2009-11-09 19:06
0

Dijanino telo je že navajeno napornih treningov in drugačne, bolj zdrave prehrane. Vendar kljub vidnemu napredku, je bila pot do tega spoznanja večkrat tudi naporna. Vse se je začelo v glavi …

Začnimo na začetku

Ženske načeloma veljamo za vztrajne in predane, vendar, ko beseda steče o zdravi prehrani in vsakodnevnemu gibanju, lahko hitro dobimo marsikateri pomislek. Lepo telo danes ni povezano le z dietami in napornimi vajami. Je skupek našega vloženega truda in tudi mišljenja. Kot pri vsaki stvari, moramo tudi s preoblikovanjem telesa začeti na začetku. Torej, v naši glavi.

Dijana Galič, televizijska voditeljica in novinarka se je skozi proces preoblikovanja svojega telesa in s tem tudi načina življenja, soočila z marsikatero oviro, ki pa jo je prebrodila z vztrajnostjo in ob pomoči trenerja Gašperja Simčiča. Vendar se kljub temu še kako dobro zaveda, da je njena odločitev o boljšem in kvalitetnejšem življenju pogojena z njenimi željami in pozitivnim razmišljanjem.Zavedanje potrebe gibanja

Najpogostejša izgovora pri telesni aktivnosti sta „Tako zelo sem utrujen“ in „Nimam časa“. Vendar, če bi se vsi ljudje zanašali le na trenuten navdih, bi telovadnice počasi lahko kar zaprli. Le malo je takih, ki jim je želja po gibanju položena v zibeljko in veliko tistih, ki svoje potrebe po telesni aktivnosti še niso odkrili. „Edini izhod iz tega začaranega kroga je v vsakem trenutku izkoristiti še tako majhno priložnost za telesno dejavnost in z njo začeti takoj.“

V državah Evropske unije je preko 60 procentov populacije premalo telesno dejavne. Simpatična vendar na žalost povsem realna ponazoritev problema je, da medtem, ko starši surfajo na vodi, njihovi otroci surfajo po internetu. Prav iz tega razloga bi morali ljudje spremeniti svoje razmišljanje in razširiti obzorje. Uporaba stopnic, kolesa, rolarjev bi lahko spreminili naše ozke misli in nas usmerila na pravo pot. Tisto, ki so jo uporabljali v času, ko se ljudje niso utapljali v hitri prehrani in virtualnem svetu.

 
 

Izberite kvaliteto!

Dijana je svoje razmišljanje uskladila s potrebami telesa in ga okrepila s telesno vadbo. Vse vaje izvaja s popolnoma celim telesom. Namesto uteži namreč uporablja svojo telesno težo, kar trening še dodatno okrepi in mu zada večjo vrednost. Kljub naporu je njen trud poplačan. Trener Gašper je tokrat za svojo varovanko izbral nove vaje, ki pomagajo okrepiti in izoblikovati telo. Čeprav na prvi pogled izgledajo karseda preproste, je ključno prav njihovo pravilno izvajanje.

Ne verjamite hitro učinkovitim preparatom za zmanjševanje telesne teže in ne nasedajte kratkotrajnemu učinku brez vloženega truda. Bodite vztrajni skozi celo leto in zaupajte svojemu telesu ter pravilni presoji. Odločitev za bolj zdravo in kvalitetnejše življenje je samo vaša!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152