Zadovoljna.si
dekle

Šport in zdravje

Z nekaj triki na večerno zabavo bolj vitke!

zadovoljna.si
13. 12. 2013 08.20
6

Le še 24 ur vas loči do zabave, na kateri bi rade blestele, nekaj odvečnih kilogramov pa vam preprečuje, da bi samozavestno odšle na 'žur'. Ponujamo vam rešitev. Upoštevajte nekaj nasvetov in s svojo postavo boste očarale prav vse na zabavi!

Žvečilke z umetnim sladilom vas bodo napihnile!
Žvečilke z umetnim sladilom vas bodo napihnile! FOTO:
Izognite se ...

Ta dan se izognite ogljikovim hidratom in mlečnim izdelkom. Nasvet, ki ga upošteva tudi Jennifer Aniston, igralka z brezhibno postavo. Kompleksni ogljikovi hidrati povzročijo, da telo zadržuje vodo, mlečni izdelki pa se počasi prebavljajo. Oboje lahko vodi do napihnjenosti, zato se jim ta dan izogibajte.

Jejte premišljeno

Načrtujte jedilnik in si za zajtrk privoščite sadje, denimo ananas. Za kosilo si pripravite solato, ki naj bo pripravljena predvsem iz zelene solate, kumar, špargljev, za boljši okus pa dodajte še nekaj koščkov piščanca. Začinite jo z liminonim sokom ali kisom. Večerja naj bo ista kot kosilo, če ste ljubiteljica zelenjave, to ne bo težava. Sadje in zelenjava vsebujeta veliko vode, zato vas hitro nasiti, voda pa se v telesu ne zadržuje.

Namočite se v grenko sol

Pripravite si kopel in v kad dodajte skodelico grenke soli ter se namakajte približno 15 minut. Dermatologinja Francesca Fusco pravi, da bo telo zaradi soli izločilo vso vodo. Proces bi se lahko primerjal z reverzno oziroma obratno osmozo. Osmoza je sicer naraven proces v človeških celicah, s pomočjo katerega se prehranjujejo in jim omogoča, da njihova polprepustna membrana dovoli prehod samo koristnim snovem.

Izogibajte se žvečilkam!

Ne žvečite žvečilk brez sladkorja. Kadar žvečite žvečilko, pogoltnete tudi zrak, kar v telesu ustvari plin, telo pa ne more prebaviti umetnih sladili v žvečilki, zato zadržujete vodo. Dermatologinja Jessica Wu pravi, da z zelo pogostim žvečenjem utrdite mišice v čeljusti, zato je vaš obraz videti širši.

Uporabite bronzer!

Do bolj vitkega videza si lahko pomagate tudi z ličili. Z bronzerjem osenčite ličnice, nanesite pa ga tudi pod čeljustno kost. Obraz bo tako videti bolj koščen. Lase počešite nazaj in jih spnite v visok konjski rep ali figo. Tako boste ustvarile tudi blag obrazni lifting.


Drža naj bo pokončna!

Vaša drža naj bo pokončna in vzravnana. Obujte visoke pete in tako zadnjico rahlo vzdignite. Se še spomnite, kaj vam je včasih govorila mama? Prsi ven, trebuh not. Ta nasvet upoštevajte tudi zdaj. Zravnajte ramena in jih potisnite nazaj. Tako boste zagotovo videti višje in vitkejše.

dekle
dekle FOTO:

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478