Zadovoljna.si
Napitek, ki topi maščobo

Šport in zdravje

Čudežna tekočina za lepo kožo in čvrste obline

S.O.
04. 04. 2012 16.14
0

Govorimo namreč o vodi, čudežni tekočini, ki nas oskrbuje z življenjem, poleg tega pa nam lahko pomaga tudi pri različnih kožnih in tudi prebavnih težavah. Voda zavira lakoto in nam daje občutek sitosti, iz telesa odpravlja številne strupe, zmanjšuje vidnost celulita, koži vrača vlažnost, elastičnost in še in še.

Voda - vir življenja in naravne lepote.
Voda - vir življenja in naravne lepote.FOTO: iStockphoto

Vir življenja

Voda je vir življenja in odrasel človek bi jo moral tekom dneva zaužiti v količini od 1,5 do 2 litrov. Redno uživanje te pomembne tekočine iz telesa odpravlja številne strupe ter preprečuje kopičenje škodljivih snovi, ki se zbirajo v podkožju in jih poznamo pod imenom 'celulit'. Voda koži vrača vlažnost, elastičnost in gladi vidne kožne gube. Ob zadostnem uživanju in rednem gibanju bo tako voda poskrbela za čvrste, gladke in napete obline, pomagala pa bo tudi pri odpravi mozoljave in pretirano mastne kože. Poleg naštetega opisana življenjska tekočina zavira napade neustavljive lakote, saj napolni želodec in poteši željo po hrani.

Privoščite si jo že zjutraj!
Privoščite si jo že zjutraj! FOTO: Thinkstock
Voda še pred zajtrkom

Najboljši nadomestek kozarcu vode je skodelica zeliščnega ali sadnega čaja brez dodanega sladkorja. Ker različne vode z okusi, ki jih danes najdemo na prodajnih policah trgovin, vsebujejo veliko sladkorja, je veliko bolj zdravo in telesu prijazno poseči po navadni vodi 'iz pipe' ter ji dodati nekaj kapljic soka agrumov – limone, limete ali pomaranče. Voda ugodno vpliva tudi na samo prebavo. Zdravniki svetujejo, da vsak dan zjutraj, še preden zajtrkujemo, zaužijemo od tri do pet decilitrov mlačne vode, ki bo pospešila prebavo in očistila notranjost organizma.

Za zdravo in vitalno telo

Na uživanje te pomembne tekočine ne smemo pozabiti niti med telesno aktivnostjo. Voda, ki predstavlja zaenkrat še dostopen in cenovno ugoden vir življenja, je pomembna v vseh življenjskih obdobjih. Z njo oskrbujemo telo zdravo in vitalno, zraven pa poskrbimo še za lep izgled kožne povrhnjice ter za hitrejšo rast nohtov in las.

Ne pozabite!

Ker ob stresnem delavniku in obveznostih na vodo večkrat preprosto pozabimo, je najboljše, da se nanjo navadimo s preprostim urnikom. Kozarec mlačne vode zaužijemo še pred zajtrkom, ob prihodu v službo je na vrsti pollitrski kozarec vode z limono, sledi kozarec vode pred in med kosilom ter kozarec vode pred odhodom domov. V domačem okolju si znova privoščimo pol litra vode z limono, pomarančo ali limeto, na vodo pa ne smemo pozabiti niti dobro uro pred odhodom v posteljo.

Vodo okrepite z dodatkom agrumov.
Vodo okrepite z dodatkom agrumov.FOTO: iStockphoto

Spremljajte nas na Facebooku

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375