Potrebujete:
- 6 jedilnih žlic ovsenih kosmičev
- 3 jedilne žlice sladkanega kondenziranega mleka
- 3 jedilne žlice svežega mleka
- sok 1 limone
- 6 jabolk
- 100 gramov črnega ali rdečega ribeza
Jabolka naribajte v srednje veliko skledo in dodajte vse preostale naštete sestavine. Ribez lahko predhodno zmešate v mešalniku, da dobite gosto zmes. Kondenzirano mleko lahko nadomestite z jogurtom ali skuto, po želji pa jed obogatite še z žlico medu in dvema do tremi žlicami grobo mletih oreščkov.
Sendvič s paradižnikom in mocarelo
Zjutraj se lahko brez slabe vesti okrepčate tudi s sendvičem iz črnega ali polnozrnatega kruha, ki pa naj bo namesto s salamami napolnjen z na pol centimetra na debelo narezano mocarelo, jajčevcem in paradižnikom, listom zelene solate in nekaj listi bazilike, ki bo jed obogatila s svežim okusom.
Potrebujete:
- 250 gramov očiščenih in narezanih šampinjonov
- 100 gramov lahkega sirnega namaza (lahko so mu dodana zelišča)
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- sol
- poper
Česen sesekljamo in ga rahlo prepražimo na jedilni žlici olja. Nato dodamo narezane šampinjone in kuhamo, dokler tekočina povsem ne izpari. Nato odstavimo, ohladimo in na hitro zmešamo z mešalnikom (masa naj ne bo kašasta). Dodamo sirni namaz, sesekljano šalotko ter solimo in popramo po okusu. Vse sestavine dobro premešamo in namaz za pol ure postavimo v hladilnik. Pripravek lahko v hladilniku dobro zaprtega hranimo nekaj dni in si ga za zajtrk mažemo na popečen ržen ali polnozrnat kruh.
Osvežilen sendvič
Če ne želite zajtrkovati le zelenjave, obenem pa bi radi, da bi bil vaš začetek dneva kar se da okusen, lahko sendvič napolnite z:
- enim jajcem,
- 30 grami kuhanega pršuta in
- 2 rezinama pomaranče.
Jajce narežemo, posolimo in popopramo ter zmešamo z mešalnikom, da dobimo namaz. Kuhan pršut narežemo na tanke rezine in ga skupaj z rezinami pomaranče zlatorjavo popečemo in položimo na z jajčnim namazom premazano rezino polnozrnatega kruha. Z jajcem namažemo še eno podobno veliko rezino kruha in ga položimo na tisto s pršutom (namazana površina je obrnjena proti pršutu).
Namaz iz skute in paradižnika
Potrebujete:
- 1 skodelico skute
- 2 do 3 rezine pršuta ali šunke
- 10 sušenih, vloženih paradižnikov
- 2 stroka česna
- šop bazilike
- olivno olje
- sol
- poper
Pršut oziroma šunko in paradižnike na drobno narežemo in zmešamo v srednje veliki skledi. Posebej zmešamo skuto, sesekljan česen in baziliko ter olivno olje in jih nato primešamo mesninam ter paradižniku. Solimo in popramo po okusu in za pol ure postavimo v hladilnik. Namaz je najbolj okusen v kombinaciji z rahlo popečenim polnozrnatim kruhom ali prepečencem.
Pridružite se nam na Facebooku, to lahko storite s klikom na
KOMENTARJI (3)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV