Zadovoljna.si
Samba

Šport in zdravje

Divji ritmi sambe

Teja Grapulin
2009-12-04 19:17
1

Dogajanje v Zadovoljni plesni zvezdi se stopnjuje. Premešali smo pare, jim podarili nova oblačila in zdaj se morajo naučiti še nove koreografije. Kako jim bo šla dinamična samba od nog?

Najprej moramo preveriti, kdo bodo novi plesni partnerji. Najboljših šest parov je bilo presrečnih, da bodo lahko nadaljevali svojo pot v tekmovanju. Vendar smo jim nekoliko prekrižali račune. Dekleta so tako izžrebala svoje nove plesalce. Petra Z. bo tako po novem plesala z Gregorjem, Ana se je razveselila, da bo plesala z Robijem. Valentinin novi plesalec je Benjamin. Jana bo poskušala ujeti ritem z Markom ter Maja z Milanom. Nuša se je odločila, da ne bo nadaljevala, tako je po žrebu njeno mesto pripadlo Nini. Njen novi soplesalec bo Feri.

Samba!

Za prvi del tekmovanja so se morali pari naučiti koreografije ča ča čaja. Do polfinalnega izbora pa jih čaka nov izziv. Katarina Venturini, njihova plesna učiteljica, je pripravila koreografijo sambe. "Vsekakor bo vsak ples težji, samba je zahtevnejša kot ča ča ča. Pari so vedno bolj natrenirani in ravno v ta namen sem naredila kar zahtevno koreografijo. Osnovne korake sambe sem nadgradila s spremembami ritma in gibanja. Nekaj je netipičnih elementov sambe, to so koraki, ki so plesalcem bližje. Vključila sem tudi solo korake.

Ta ples je veliko bolj dinamičen.

Plesalci pravijo, da je samba izredno težka. Res je, da so bili do sedaj popolnoma osredotočeni na ča-ča-ča in jim je nova koreografija neznanka. A volja do učenja in predvsem zmagati je velika, zato so že odločeni, da bodo vadili vsak prosti trenutek. Ujeti se morajo tudi z novim plesnim partnerjem, kar je še dodaten napor. Ravno ko so uspeli ustvariti harmonijo z enim plesalcem oziroma plesalko, je treba začeti znova. A ne bo pretežko, saj prijeteljske vezi med njimi olajšajo vse.

Zmagovalni z New Yorkerjem

Naše polfinaliste smo nagradili z novimi oblačili. Za to je poskrbelo podjetje New Yorker, ki je našim plesalcem poklonilo komplet oblačil. Pred prvo skupno vajo novih plesnih parov so tako odšli v eno njihovih trgovin in izbirali med srajčkami, hlačami, oblekicami, igrali so se s klobuki. Skratka, veselili so se kot majhni otroci.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133