Zadovoljna.si
Vaje za oblikovanje telesa - 4

Šport

Domače vaje za hitro oblikovanje telesa

Z.S.
17. 02. 2015 13.07
3

Ne odlašajte z vadbo, lotite se je že danes in vztrajajte vse leto, ne le v mesecih pred poletjem. Če boste športno aktivnost prilagodili svojim obveznostim in čas za vadbo omejili na pol ure ali petnajst minut na dan, boste do rezultatov prišli hitro in brez posebnega truda. Ne verjamete? Dovolite nam, da vas prepričamo z osmimi enostavnimi, a temeljitimi vajami za lepo telo.

Vaje za oblikovanje telesa - 4
Vaje za oblikovanje telesa - 4FOTO: Profimedia
Poskrbite za jedilnik, nato se lotite vadbe

Dovolj je posedanja pred televizijskim ekranom z vrečko čipsa in čokolade. Če želite v poletje zakorakati z lepim telesom, na katerega boste bili ponosni, in predvsem z boljšo samopodobo in občutkom, da ste storili nekaj dobrega zase in za svoje telo, se lotite dela. Začnite pri jedilniku – verjeli ali ne, pri hujšanju in oblikovanju telesa je v 70 odstotkih treba spremeniti način prehranjevanja. Ostalih 30 odstotkov pa je odvisnih od telesne aktivnosti. Če se boste odločili popaziti na jedilnik in hrano razporediti na 6 obrokov, bodo rezultati vadbe še prej opazni. Tokrat vam ponujamo serijo minutnih vadb.

Vaje za oblikovanje telesa - 1
Vaje za oblikovanje telesa - 1 FOTO: Profimedia
Izpadni korak

Iz postavitve, kjer so noge v širini ramen, stopite korak naprej. Teža ostane na sprednji nogi, stopalo zadnje noge pa je na prstih. Pazite na raven hrbet, roki sta v boku ali pomagata držati ravnotežje. Spustite se do pravokotnega položaja kolen, nekoliko zadržite in ponovite na drugo nogo.

Poskoki

Roke položite za glavo in se spustite v položaj počepa. Nato skočite, brez da bi premaknili roke, in se vrnite v položaj počepa. Bodite pozorni na kolena, ki ne smejo nikoli presegati linijo prstov na nogah.

Široki skleci

Poznamo dve različici. Prvi so ženski skleci, kjer se opirate na kolena, hrbet pa je v ravnem položaju. Roke so široko odprte, komolci potujejo navzven. Druga, težja oziroma moška izvedba se od opisane razlikuje zgolj v položaju nog. Te so iztegnjene in v širini ramen, pri izvajanju pa se opirate zgolj na prste na nogi. Hrbet je stabiliziran in raven.

Aktivne sklece

Počepnite in se z rokami oprite na tla. Nato s poskokom iztegnite noge (položaj je podoben običajnim sklecam, roke so še vedno na tleh) in se s poskokom vrnite v začeten položaj.

Vaje za oblikovanje telesa - 2
Vaje za oblikovanje telesa - 2FOTO: Profimedia
Sedeč položaj

Vajo bi lahko imenovali tudi odprti počepi. Razširite noge in stopala postavite nekoliko navzven. Nato se z ravnim hrbtom spustite nižje v počep, ki naj posnema sedenje na stolu. Noge so v pravem kotu.

Aktivni poskoki

Noge in roke delujejo istočasno, in sicer ob poskoku razrešite noge in roke v 'V' položaj, nato ponovno skočite ter stisnite noge in roke skupaj.

T-stabilizator

Namestite se v položaj za sklece, le da so komolci strogo iztegnjeni. Nato dvignite desno roko in težo prenesite na levo roko. Stopala so skupaj in se dotikajo tal. Če želite vajo otežiti, dvignite še desno nogo. Vajo ponovite še na levo stran.

Sedeča rotacija

Usedite se na zadnjico, pokrčite kolena in noge dvignite nekoliko od tal. Nato iztegnite roke in z njimi potujte na levo in nato na desno stran. Na začetku vam bo nekoliko problemov delalo ravnotežje, ko pa boste vajo osvojili, boste lahko izmenično z rokami premikali tudi noge.

Zakaj ne bi tokrat za svoje telo poskrbeli kar z 'domačimi' vajami?
Zakaj ne bi tokrat za svoje telo poskrbeli kar z 'domačimi' vajami?FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368