S klikom do informacij o novosti in novih receptih.
www.knorr.si
RECEPTI:
Piščanec s šalotko in češnjevim paradižnikom
ZA 4 OSEBE
Čas priprave 55 min
1 kg posoljenega piščanca narezanega na kose
8 šalotk
3 stroki česna
500 g češnjevega paradižnika
1 vejica rožmarina
1 lonček KNORR ČISTE ZELENJAVNE JUŠNE OSNOVE
20 g masla
2 žlici oljčnega olja
mleti poper
Šalotko in česen očistimo.
Na olju popečemo piščančje kose, dodamo rožmarin, poper in pečemo na šibkem ognju. Odvečno maščobo odstranimo.
Dodamo šalotko ter česen in malo popečemo. Zalijemo z 2 dl vode in lončkom Knorr čiste jušne osnove. Pokrijemo in dušimo 15 minut. Dodamo češnjev paradižnik in dušimo še 10 minut.
Namig:
Ponudimo z dušenim rižem. Preprost in okusen recept!
Rižota s piščancem, zelenjavo in lisičkami
ZA 4 OSEBE
Čas priprave 50 min
300 g piščančjih filejev
300 g riža za rižote
150 g čebule
1 majhna stebelna zelena
200 g korenja
200 g bučk
150 g lisičk
3 žlice oljčnega olja
2 lončka KNORR ČISTE ZELENJAVNE JUŠNE OSNOVE
70 g naribanega parmezana
mleti poper
Čebulo sesekljamo. Zrežemo bučke, zeleno in korenje na majhne kocke. Očiščene lisičke hitro splaknemo pod mrzlo vodo, osušimo in narežemo na manjše kose.
Zavremo 1 l vode in dodamo dva lončka Knorr čiste jušne osnove.
Na oljčnem olju prepražimo zelenjavo in na kocke narezanega piščanca. Po 5 minutah dodamo riž in poper.
Med mešanjem zalivamo z jušno osnovo, ki smo jo predhodno pripravili v 1 l vode. Pred serviranjem rižote dodamo parmezan.
Namig:
Rižoto okrasimo z vejico timijana in postrežemo s solato.