Zadovoljna.si
Art Smith

Šport in zdravje

Zvezdniški kuhar: Dietna hrana naj bo seksi!

Z.S.
06. 03. 2011 18.20
4

Art Smith, nekdanji osebni kuhar Oprah Winfrey, je prepričan, da sta zdrav način življenja in priprava obrokov odvisna od našega odnosa do hrane. Če sadje in zelenjavo obravnavamo na enak način kot slan krompirček in čokolado, potem spoznamo, da je tovrstna hrana zabavna, seksi in tudi dobra.

Dolgo je kuhal za Oprah. (Foto: The insider)
Dolgo je kuhal za Oprah. (Foto: The insider)FOTO:
Obsedeni z zvezdniki in njihovo prehrano

Kuharski mojster s Floride je prepričan, da bi običajni smrtniki mnogo raje kupovali in pripravljali bolj zdravo hrano, če bi tovrstno navado opazili tudi pri slavnih ljudeh. »Popolnoma smo zasičeni z zvezdami, ki bi lahko prodale kar koli bi želele,« je prepričan kuhar, ki misli, da ljudje še vedno nasedamo vsaki besedi in dejanju, ki jo izreče ali stori oseba, ki jo občudujemo. Kljub vsemu pa se mu tovrstno razmišljanje ne zdi vedno slabo namerno, saj je prepričan, da bi znani obrazi lahko spodbudili marsikoga, naj poskrbi za svoje telo in zdravje.

V enem letu je izgubil več kot 30 kilogramov. (Foto: Eater)
V enem letu je izgubil več kot 30 kilogramov. (Foto: Eater)FOTO:
Bolezen, ki je spremenila prehranjevalne navade

50-letni kuhar je pravi pomen zdrave prehrane spoznal pred enim letom, ko so zdravniki pri njem odkrili zgodnje znake diabetesa. V enem letu mu je tako uspelo izgubiti nekaj več kot 30 kilogramov in vse to brez posebnega prehranjevalnega načrta. Njegovi trije glavni nasveti ali pravila za uspešen začetek shujševalne akcije so:

- Popijte več vode
- Žitarice za zajtrk, zelena zelenjava čez celi dan
- Ogljikovi hidrati za kosilo in nikoli za večerjo

Ljudje obožujemo zapeljivo in seksi hrano

Poleg naštetega se je Art skrbno izogibal gaziranim pijačam in sokovom, ki vsebujejo veliko sladkorja. Uporabo belega sladkorja je nadomestil z rjavim sladkorjem ali z medom, sladice pa je zamenjalo predvsem sadje. Kuhar je vzljubil vse oblike in barve hrane, še danes pa večkrat rad poudari, da imajo ljudje radi zgolj zapeljivo in seksi hrano. Če vam vse to uspe združiti še s telesu prijaznimi živili, pa bodo spremembe hitro opazne tako na celotni postavi kot tudi na počutju, je prepričan kuharski doktor s Floride.

Art je prepričan, da ljudje hrano uživamo predvsem z očmi. (Foto: Forbes)
Art je prepričan, da ljudje hrano uživamo predvsem z očmi. (Foto: Forbes)FOTO:

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471