Zadovoljna.si
Gwyneth Paltrow

Šport in zdravje

Gwyneth Paltrow je končno spregovorila

Z.M.
05. 08. 2013 07.57
11

Ameriška igralka Gwyneth Paltrow rada deli nasvete o zdravem načinu življenja, ki včasih zvenijo skoraj preveč dobro, da bi lahko delovali. Dejstvo je, da je zvezdnica pri svojih štiridesetih letih videti naravnost odlično, kar pripisuje predvsem do potankosti izdelanemu načinu prehranjevanja, od katerega ne odstopa, preostale skrivnosti njene brezhibne postave pa je skrbno skrivala pred mediji. Do sedaj. Pred dnevi pa je enemu izmed britanskih medijev vendarle izdala, čemu gre zahvala za vitko in zdravo telo.

Gwyneth Paltrow - 10
Gwyneth Paltrow - 10 FOTO: Reuters
Večina nas nima niti osebnega trenerja, niti volje, da bi se prehranjevali izključno z makrobiotičnimi izdelki, kot to počne ameriška igralka Gwyneth Paltrow. Čeprav je bila pred nedavnim izbrana za 'najbolj osovraženo zvezdnico' v svetu slavnih in bogatih, ker naj bi šla s svojimi nasveti vsem močno na živce, pa s popolnim telesom vedno znova dokazuje, da ima morda še kako prav.

Gibanje in zdrava prehrana - to naj bi bila zmagovita kombinacija za zdravo telo.
Gibanje in zdrava prehrana - to naj bi bila zmagovita kombinacija za zdravo telo.FOTO: iStockphoto
Trening je njena rutina

Gwyneth je prepričana, da je redna vadba ključnega pomena za vitko in zdravo telo. Sama naj bi bila velika oboževalka programa Tracy Anderson, saj ji je ravno ona pomagala do popolnosti izoblikovati njeno telo. Kljub temu priznava, da je bilo težko zbrati dovolj motivacije za treninge, zato ji je Tracy svetovala, naj šport enostavno postane njena samoumevna dnevna rutina, kot je denimo umivanje zob. Danes tako Gwyneth trenira od ponedeljka do petka, poleg tega pa skrbi tudi za to, da se veliko giba: da se torej po opravkih odpravi peš, da gre do stanovanja po stopnicah in ne z dvigalom … Prav to naj bi namreč spodbujalo presnovo in nas delalo zdrave ter fit.

Enkrat na leto razstrupi svoje telo

Gwyneth pravi, da ji je osebni zdravnik pred nekaj leti svetoval, naj enkrat na leto razstrupi svoje telo. Če namreč prebavila delujejo pravilno in niso 'zabasana', naj bi imel posameznik tudi manjši apetit. Letos je tako priznana igralka preizkusila tako imenovano 'izločitveno dieto'. To pomeni, da kar tri tedne ni jedla nobenih hitro pripravljenih jedi ter nobenih dodatkov. Nikakor pa Gwyneth ne priporoča razstrupljanja s sokovi. Ti po njenih izkušnjah lahko namreč tako močno razdražijo metabolizem, da začnete pospešeno in brez pravega razloga pridobivati na teži.

Zdravi prigrizki

Gwyneth priznava, da tudi njo včasih kar naenkrat popade lahkota in v tistih trenutkih tudi ona najprej pomisli na kakšno restavracijo s hitro prehrano. A prav zaradi tega ima doma vedno dovolj sveže in zdrave hrane, saj je prepričana, da se na ta način bolje prehranjuje tudi v trenutkih nenadne volčje lakote. Pravi, da si v nedeljo sama pripravi solatne prelive za cel teden. Te pogosto uporabi tudi za zelenjavne omake in mesne jedi. Njena najljubša omaka je mehiška 'Green Godess', narejena iz jogurta iz kozjega mleka, feferonov, koriandra in medu.

Merilni trak namesto tehtnice

»Tehtanje je zelo nehvaležna stvar, saj največkrat kljub težkim treningom nismo zadovoljni s številkami, ki se izpišejo na tehtnici,« pravi Gwyneth, ki se zaveda, da z rednim treningom pridobiva na mišični masi in oblikuje telo, izguba kilogramov pa ni tako izrazita. Prav tako naša teža lahko močno niha tudi v času menstruacije. Veliko žensk naj bi po njenem mnenju ravno zaradi vsega tega predčasno obupalo nad vsemi načini zdravega življenja in prehranjevanja. Gwyneth pravi, da je prav zaradi tega rezultate zdravega načina življenja najbolje meriti z merilnim trakom, saj bo ta pokazal bolj realne rezultate, kot tehtnica.

 

Ohranjanje ravnotežja

Priznana igralka je prepričana, da bi morali vnos predelane hrane v telo sicer omejiti, nikakor pa je ne smemo popolnoma črtati z našega jedilnika. Če jih popolnoma izločite, obstaja velika verjetnost, da vas bo pogosto zagrabila volčja lakota. Zato si občasno privoščite kakšne priboljške. Gwyneth si včasih zvečer privošči kozarec rdečega vina, ob sobotah pa zraven pokadi tudi eno cigareto. Prepričana je, da so tovrstni majhni užitki še kako pomembni za popolno življenje.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478