Zadovoljna.si
Hujšajmo skupaj 9

Šport in zdravje

Hujšajmo skupaj: Po dveh mesecih spremenile način življenja

Nina Valant
05. 03. 2009 19.23
7

Marija, Maja, Petra, Lidija in Špela so srečne, ker so v dveh mesecih spremenile svoj način življenja in so prepričane, da jih nihče več ne more zapeljati na nezdravo pot. Uživajo celo med vadbo pilatesa, ki jim je na začetku povzročal nemalo težav.

Dva meseca trdih treningov, dva meseca zdrave prehrane in nenazadnje tudi dva meseca odrekanj so dekleta pripeljala k temu, da so prav vse že vidno shujšale in da centimetri okoli njihovih pasov kar kopnijo. Vse po vrsti so prepričane, da so že spremenile svoj način življenja ali pa so na dobri poti, da to storijo.

Kilogramčki in maščoba izginjajo ...
Kilogramčki in maščoba izginjajo ...FOTO: Damjan Žibert

Maja: "V dveh mesecih sem spremenila svoj način življenja, kar se tiče gibanja in hrane. Ta dva meseca sta samo zalet za naprej."

Petra: "Definitivno sem spremenila svoj način življenja, seveda na boljše. Prej sem jedla enkrat na dan in takrat preveč, zdaj pa jem petkrat na dan in se gibam."

Marija: "Sem spremenila svoj način življenja in takega bom vzdrževala tudi v prihodnje. Sama uživam tretje življenjsko obdobje in določene stvari delam zadnjič. Zagotovo pa vem, da hujšam zadnjič."

Dekleta in trenerji so postali pravi prijatelji.
Dekleta in trenerji so postali pravi prijatelji.FOTO: Damjan Žibert

Lidija: "Dejansko ne morm verjeti, da ko grem po stopnicah iz pritličja v prvo nadstropje, ne piham kot zmaj, ampak normalno diham. Definitivno sem spremenila svoj način življenja."

Špela: "Prepirčana sem, da sem na dobri poti, da spremenim svoj način življenja. Seveda so prisotne še kakšne stare navade. Vsekakor pa imam že v glavi zdrav način prehranjevanja in gibanje."

Tudi pilates postaja vedno lažji.
Tudi pilates postaja vedno lažji. FOTO: Damjan Žibert

Tamara je dvomesečno izkušnjo opisala v svojem slogu: "Seveda sem spremenila svoje življenje. Gibam se zato, ker se moram, jem bolj zdravo, ker moram, ker nezdrava hrana je prava kalorična bomba. Živim za ponedeljke, ko nas trenerji merijo in srečna sem, ko meter vsak teden pokaže manj centimetrov. Sedaj moram le še sama pri sebi ozavestiti, da vse to resnično delam za svoje zdravje in boljše počutje."

Pilates osvaja svet

Inštruktor pilatesa Žiga Tolič pravi, da dekleta uživajo med vadbo: "S pilatesom smo povzročili, da se bolj pokončno držijo, izboljšalo se je njihovo zavedanje telesa. Dosegli smo, da med vadbo uživajo."

V začetku pa le ni bilo vse rožnato: "Niso bile proti pilatesu, zdel se jim je težek, ker je med vadbo treba misliti na več stvari. Ker pa čutijo pozitivne vplive pilatesa, ne morejo biti nič drugega kot le zadovoljne."

Pilates izhaja iz tega, da ima prav vsak lahko popolno telo in za to ne rabiš nič drugega kot svoje telo ter možgane.

Akcijo Hujšajmo skupaj so omogočili: trenerji Aleš, Anže in Mitja, Fit & Fun, strokovnjak za prehrano Robert Pal, NLP mojster Marko Preston in osebna inštruktorica Špela Jakša.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471