Dve trdo kuhani jajci za zajtrk bosta dovolj, da izgubite 65 odstotkov kilogramov več, kot bi jih s hujšanjem izgubili drugače. Američani so to dokazali v raziskavi, ki je potekala dva meseca, udeleženci raziskave pa so bili odrasli, stari od 25 do 60 let. Pomembna ugotovitev raziskave je, da so tisti, ki so hujšali s pomočjo jajc, izgubili 65 odstotkov več teže, imeli so kar za 61 odstotkov nižji indeks telesne mase in bili bolj polni energije kot tisti, ki so za zajtrk jedli žemlje. Količina dobrega in slabega holesterola v krvi, prav tako pa tudi trigliceridov, je pri obeh skupinah ostala enaka.
Zajtrk z jajci poveča možnost za uspeh
„Ljudje se zelo težko držijo raznih shujševalnih kur. Naša raziskava je pokazala, da zajtrk z jajci presenetljivo poveča možnosti za uspeh. Videti je, da večja sitost in energija, ki jo dobimo z jajci, pomagata ljudem, da se lažje soočajo s tem, da morajo pojesti manj kalorij,“ je povedal vodja raziskave in izredni profesor na penningtonskem biomedicinskem centru za raziskave Nikhil V. Dhurandhar.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV