Zadovoljna.si
Lepo telo

Šport in zdravje

Hujšajte s čokolado in vinom

Z.S.
20. 05. 2010 16.48
2

Čokolada in vino se prijetno dopolnjujeta. Vsebujeta polifenole, ki veljajo za močan antioksidant, ki preprečuje številne bolezni in zavira staranje. S pomočjo sladke naslade boste tako izgubili težo tudi na dolgi rok.

Vsak dan lahko popijete kozarec vina in zaužijete tri koščke čokolade.
Vsak dan lahko popijete kozarec vina in zaužijete tri koščke čokolade.FOTO: iStockphoto

Brez stradanja do vitke postave

Dvotedenska dieta vključuje zelenjavo, žita, stročnice ter sadje, ki poskrbijo za odstranitev zimskih kilogramov. Mlečni izdelki so skozi jedilnik razporejeni v majhnih količinah, enako velja za jajca in meso. Dodatek rdečega vina znižuje krvni tlak in zdravi krčne žile, medtem ko čokolada izboljšuje razpoloženje in vsebuje antioksidante. Najboljša je tista, ki vsebuje vsaj 70 odstotkov kakava.

Vsak dan ob kosilu popijte dva decilitra rdečega vina in pred večerjo zaužijte tri koščke čokolade. Ob upoštevanju dvotedenske diete boste izgubili 5–7 kilogramov.

Meso z žara je bolj sočno in okusno, obenem pa se vaša kuhinja ne bo 'nalezla' vonja po hrani.
Meso z žara je bolj sočno in okusno, obenem pa se vaša kuhinja ne bo 'nalezla' vonja po hrani. FOTO: iStockphoto
1. DAN
Zajtrk: rezina toasta, žlica marmelade iz gozdnih sadežev, zeliščni čaj brez sladkorja
Kosilo: tunina solata z žlico belega fižola, pest zelene solate, kivi in mandarina
Večerja: 100 g rahlo popraženih morskih sadežev in 20 g arašidov, 100 g riža in dve žlici kuhanega brokolija

2. DAN
Zajtrk: tri žlice polnozrnatih kosmičev z mlekom z nizko vsebnostjo maščob, naribano jabolko in prgišče posušenih brusnic
Kosilo: solata iz leče, radiča in malo feta sira, 100 ml jogurta z majhno količino maščob, jabolko
Večerja: 120 g lososa na žaru, dva paradižnika, dva kuhana krompirja

3. DAN
Zajtrk: rezina toasta, žlica marmelade iz gozdnih sadežev in majhen kozarec brusničnega soka
Kosilo: 100 g belega mesa na žaru, skleda zelene solate začinjene z balzamičnim kisom, skleda svežega ananasa
Večerja: 100 g telečjih jeter, 80 g polnozrnatega riža, dve žlici kuhane zelenjave

4. DAN
Zajtrk: kuhano jajce, rezina polnozrnatega kruha, 2 dl svežega sadnega soka
Kosilo: tri žlice tune, rezina polnozrnatega kruha, solata iz korenja
Večerja: 75 g polnozrnatih testenin v paradižnikovi omaki z baziliko, skleda solate

Bel kruh in toast zamenjajte za polnozrnatega, vendar s količino nikar ne pretiravajte.
Bel kruh in toast zamenjajte za polnozrnatega, vendar s količino nikar ne pretiravajte. FOTO: iStockphoto

5. DAN
Zajtrk: sadna solata iz hrušk in kivija, 100 ml jogurta, žlica semen
Kosilo: skleda mešane zelenjave, solata začinjena z baziliko, jogurt, sadje po izbiri
Večerja: bela riba na žaru, dva paradižnika, 80 g polnozrnatega riža, skleda svežega ananasa

6. DAN
Zajtrk: tri žlice polnozrnatih kosmičev z mlekom z nizko vsebnostjo maščob, ščepec cimeta
Kosilo: dve rezini polnozrnatega kruha, pršut, tri rezine purana, paradižnik in paprika
Večerja: dva pečena paradižnika polnjena s skuto in drobnjakom

7. DAN
Zajtrk: pol grenivke, rezina pustega pršuta, kos kruha s semeni
Kosilo: 75 g testenin v paradižnikovi omaki
Večerja: 100 g puranjih prsi in zelenjava z žara: bučke, paprika, paradižnik

8. DAN
Zajtrk: tri žlice muslijev z mlekom, kivi, kozarec pomarančnega soka
Kosilo: skleda mešane zelenjave, solata začinjena z baziliko, jogurt, sadje po izbiri
Večerja: skleda juhe z zelenjavo

Običajnega zajtrka ne boste pogrešali - privoščite si toast z marmelado.
Običajnega zajtrka ne boste pogrešali - privoščite si toast z marmelado. FOTO: iStockphoto
9. DAN
Zajtrk: rezina toasta, žlica marmelade iz gozdnih sadežev in majhen kozarec brusničnega soka
Kosilo: 80 g polnozrnatega riža s 100 g kuhane zelenjave, skleda zelene solate
Večerja: 120 g lososa na žaru, dva paradižnika, dva kuhana krompirja

10. DAN
Zajtrk: tri žlice muslijev z mlekom, kivi, kozarec pomarančnega soka
Kosilo: tunina solata z žlico belega fižola, pest zelene solate, kivi in mandarina
Večerja: 120 g tune na žaru, skleda fižola v solati

11. DAN
Zajtrk: mandarina, rezina polnozrnatega kruha in žlica lahkega sirnega namaza
Kosilo: skleda solate s 100 g kuhanega krompirja, 50 g stročjega fižola, 50 g tune v lastnem soku, dva paradižnika, kuhano jajce, malo oljčnega olja in jabolčnega kisa
Večerja: 100 g belega mesa na žaru in na žaru popečene gobe ter bučke, skleda zelene solate

12. DAN
Zajtrk: tri žlice polnozrnatih kosmičev z mlekom z nizko vsebnostjo maščob, ščepec cimeta
Kosilo: različna surova zelenjava, rezina toasta, 120 g jogurta, kivi
Večerja: 120 g postrvi, solata iz kuhanega krompirja, jogurt

13. DAN
Zajtrk: pol grenivke, kuhano jajce, rezina polnozrnatega kruha
Kosilo: skleda mešane solate: zelena solata, rukola, radič, nekaj kock feta sira in pet oliv
Večerja: dva pečena paradižnika polnjena s skuto in drobnjakom

14. DAN
Zajtrk: rezina polnozrnatega kruha, žlica sira, kozarec svežega pomarančnega soka
Kosilo: mešana solata, fižol in leča začinjena z olivnim oljem, kisom in petimi olivami
Večerja: skleda goveje juhe z mesom in zelenjavo (brez testenin), skleda sadne solate

Krožnik goveje juhe z zelenjavo in mesom za uravnoteženo večerjo.
Krožnik goveje juhe z zelenjavo in mesom za uravnoteženo večerjo.FOTO: iStockphoto
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478