Zadovoljna.si
Bodite zadovoljni, hujšajte z luno.

Šport in zdravje

Hujšajte z luno

Mojca Koprivnikar
20. 10. 2008 20.59
0

Ste pomislili, da na telo vpliva mnogo več dejavnikov kot le hrana, ki jo uživate in nezdrav življenjski slog? Eden izmed teh dejavnikov je lunin položaj. Med polno luno lahko z dieto izgubite več kilogramov kot sicer.

Vzemite luno v svoje roke in shujšajte.
Vzemite luno v svoje roke in shujšajte.FOTO: iStockphoto

Če polna luna vpliva na vse procese v naravi, zakaj ne bi vplivala na človeški organizem? Človeško telo je namreč sestavljeno iz 75 odstotkov vode, polna luna pa na organizem vpliva tako, da potiska vodo iz telesa.

Bodite zadovoljni, hujšajte z luno.
Bodite zadovoljni, hujšajte z luno.FOTO: iStockphoto

"Ne le v našem telesu, tudi v naravi polna luna deluje na vse tekočine (morje, reke …) in nanje vpliva z nekakšno centrifugalno silo. Lahko bi rekli, da iztiska in izžema in iz telesa potiska vodo. Zato to ni hujšanje v pravem pomenu besede, ampak "odtakanje" določene količine vode", pravi znana slovenska astrologinja Meta Malus.

Več kot hujšanje

S hujšanjem ob polni luni boste svojemu telesu ponudili veliko več od vitkejšega zunanjega videza, saj ima poleg izgube odvečnih kilogramov tudi druge dobrodejne in zdravilne učinke na telo. Med drugim boste telesu omogočili, da se znebi škodljivih snovi in strupov, ki jih vanj vnašate z nezdravo in umetno hrano. Po zaključenem postu ob luni pa boste ugotovili, da telo sploh ne potrebuje tolikšne količine hrane, kot jo dnevno zaužijete.

Kaj uživamo ob polni luni?

Od trenutka, ko napoči polna luna oziroma se zgodi njen ščip, pijete samo tekočine in se postite. Zaradi naravnih procesov, ki se dogajajo v organizmu, je koristno in če želite izgubiti kakšen kilogram več, celo nujno cel dan uživati le nesladkane in negazirane pijače. Povsem pa se morate odpovedati alkoholu. Post ob polni luni traja 24 ur in je lahko tudi odličen začetek daljše shujševalne kure ali razstrupljanja telesa.

Vendar pa Meta Malus poudarja, da hujšanje ob luni ni klasično hujšanje, s katerim izgubljamo podkožno maščobo. "Bolj gre za čiščenje organizma," pojasnjuje Malusova.

Ob prvem krajcu zelenjava, ob drugem jogurt

Učinkovito hujšanje in razstrupljanje je mogoče tudi ob prvem in drugem luninem krajcu. Za lažje razumevanje, kdaj nastopi prvi in drugi lunin krajec, je koristno poznavanje celotnega luninega ciklusa, ki ima pravzaprav štiri različne faze ali mene. Luna zaokroži okoli Zemlje v približno 29. dneh. V tem času se razvrstijo vse štiri faze; prazna luna, prvi krajec, polna luna, drugi krajec. Vsaka od faz vpliva na naše telo, počutje in na naravo drugače.

Za očiščevalni dan si poleg polne lune lahko zato izberemo tudi prvi krajec, ko cel dan uživamo zgolj zelenjavo, če je le mogoče surovo in čim manj zabeljeno. Kmalu bomo opazili zmanjšanje obsega pasu. Ko nastopi drugi, zadnji krajec pa uživamo samo jogurt, kislo mleko, kefir, kumis in podobno. Vsi izdelki naj bodo čim bolj naravni in brez dodatkov, še dodaja Meta Malus.

Način prehranjevanja po luninih menah lahko ponavljate torej vsak mesec in tako s pomočjo naravnih ritmov narave izgubite kilograme.

Koledar luninega ščipa

Leto 2008

V letošnjem letu boste ob polni luni lahko hujšali 13. novembra zjutraj, od sedme ure in 17 minut dalje ter 12. decembra od 17. ure in 37 minut dalje.

Leto 2009

V prvi polovici novega leta pa polna luna na vas čaka: 11. januarja (ob 04.27), 9. februarja (ob 15.49), 11. marca (ob 03.38), 9. aprila (ob 16.56), 9. maja (ob 06.02) in 7. junija (ob 20.12).

Ne pozabite: postenje ob polni luni traja 24 ur.

Izkoristite darove, ki jih ponuja čas polne lune.
Izkoristite darove, ki jih ponuja čas polne lune.FOTO: iStockphoto
Ko nastopi prvi krajec, uživajte le zelenjavo.
Ko nastopi prvi krajec, uživajte le zelenjavo.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478