Zadovoljna.si
Svetloba

Šport in zdravje

Plesna zvezda: Juhu, imamo finaliste!

Teja Grapulin
09. 12. 2009 18.50
2

Plesno tekmovanje Zadovoljna plesna zvezda postaja že pravi boj. Naši plesalci so v ples vložili že toliko energije, da si upravičeno želijo svoje mesto v nadaljevanju.

Samba je že v krvi, zdaj so pripravljeni na polfinale.
Samba je že v krvi, zdaj so pripravljeni na polfinale.FOTO: Damjan Žibert
Za polfinalno tekmovanje so naši plesni pari skupaj z učiteljico Katarino Venturini dodobra izpilili sambo. Čeprav jim je dinamični ples sprva povzročal precejšnje težave, so pred odločilnim nastopom samozavestni. Zavedajo pa se, da so vsi veliko vadili in so huda konkurenca. Katarina jih opomni: "Vse odmislimo, nobenih skrbi nimamo, vse je dobro, dobro znamo, dobro smo natrenirani. Imeli smo dovolj časa. Vse štima." Kako tudi ne bi, tisti najbolj zagreti so vadili vsak prosti trenutek in se vozili na vaje v Ljubljano. Poznajo že prednosti in slabosti svojih soplesalcev in soplesalk, tako da jih nič ne more presenetiti.
Katarina Venturini poskrbi, da so njeni varovanci vedno dobro pripravljeni.
Katarina Venturini poskrbi, da so njeni varovanci vedno dobro pripravljeni.FOTO: Damjan Žibert

Niti koraka brez ogrevanja

Preden se dokončno uredijo za svoj polfinalni nastop, se še ogrejejo. Brez ogrevanja bi lahko prišlo do poškodb, saj med nastopom dajo vse od sebe, gibi so hitri. Poleg tega je to še zadnja priložnost, da ponovijo korake sambe. Čeprav zdaj ni več čas za popravke: kar so se naučili, to zdaj znajo. Pomiri jih tud Katarina, ko jim pojasni, da je samba zdaj že v njihovi podzavesti, ne razmišljajo več, kateri korak sledi, ampak ga enostavno izvedejo.

Kdo se boji komisije?

Naša strokovna komisija, ki jo sestavljajo estradni umetnik Tomaž Mihelič, modni oblikovalec Matevž Ogorelec, pevka Manca Špik in voditeljica Ana Bešter, je pripravljena. Zanje je pomembno, kateri par se je najbolje ujel, kateri je najbolj harmoničen. Nič ne pomaga, če je v paru na primer plesalka izvrstna, ne zna pa ujeti ritma svojega nekoliko slabšega soplesalca. Delovati morata kot usklajena celota, dajati vtis, da sta med sambo popolnoma suverena. Najprej zaplešejo vsi skupaj, tako da se napetost nekoliko sprosti. Sledi prikaz plesnih spretnosti posameznih parov. Zvrstijo se Ana in Robi, Valentina in Benjamin, Petra in Gregor, Jana in Marko, Nina in Feri ter Maja in Milan.

Komisija je pozorno opazovala plesne pare in iskala tiste, med katerimi je prava plesna usklajenost.
Komisija je pozorno opazovala plesne pare in iskala tiste, med katerimi je prava plesna usklajenost.FOTO: Damjan Žibert

In srečni finalisti so ...

Komisija po temeljiti razpravi in razmisleku sporoči sledeče: v finale gredo Petra in Gregor, Ana in Robi ter Maja in Milan. Sreča je zanje neizmerna, glavna nagrada New York je vse bliže. Toda kdo bo imel največ energije, da na finalnem večeru prepriča komisijo? Najprej bomo našim parom še nekoliko ponagajali. Tokrat so fantje tisti, ki bodo izžrebali nove soplesalke. Gregor ima srečo, izžrebal je Majo, s katero sta plesala pred četrtfinalnim izborom, tako da se nekoliko že poznata. Milan je izžrebal Petro. ''Sem ful zadovoljna. Vesela sem, da sem z Milanom. Ko smo imeli prvo avdicijo, sva se hecala, da bova midva skupaj. Pa sem mu rekla, da ne odločava midva o tem, to bo komisija določila. Zdaj pa bova v finalu skupaj." Robi pa je ostal s svojo polfinalno soplesalko Ano.

Petra in Gregor sta prepričala komisijo, a v finalu ne bosta plesala skupaj.
Petra in Gregor sta prepričala komisijo, a v finalu ne bosta plesala skupaj.FOTO: Damjan Žibert

Prijatelji se poslavljajo

Katarina se poslovi od parov, ki so izpadli. ''Hudo mi je, da je konec enega polfinalnega obdobja. Mislim, da ste sami pri sebi odkrili, da ste dobri plesalci. Upam, da vas bo ples spremljal še v prihodnje." A Feri, Valentina, Nina, Marko, Benjamin in Jana niso prehudo razočarani. Seveda bi bilo lepo videti New York, a večina obžaluje to, da se ne bodo naučili zadnjega plesa, jivea. Jive bo namreč zadnja koreogerafija, ki se je bodo morali naučiti naši finalisti. Na velikem finalnem večeru bodo pokazali znanje treh plesov: cha-cha-chaja, sambe in jivea. Kdo bo najboljši, pa boste izvedeli samo v Zadovoljni plesni zvezdi.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493