Zadovoljna.si
Dieta

Šport in zdravje

S kavo in mrzlo kopeljo nad kilograme

Z.K.
25. 04. 2012 16.26
0

Spuščanje zajtrka, mrzle kopeli in pitje črne kave so le nekatere izmed strategij, ki naj bi pripomogle k izgubi kilogramov. Športni strokovnjak Venice A Fulton, ki že leta pomaga hollywoodskim zvezdam pri izgubljanju kilogramov, je predstavil šesttedenski načrt, ki obljublja rekordne rezultate.

S kombinacijo mrzle kopeli in kave naj bi izgubile 20 kilogramov maščobe v 6 tednih.
S kombinacijo mrzle kopeli in kave naj bi izgubile 20 kilogramov maščobe v 6 tednih.FOTO: iStockphoto

Vitkejši v šestih tednih

Američan Venice A Fulton ima naziv športnega znanstvenika in hollywoodski eliti že več kot desetletje pomaga pri izgubljanju odvečnih kilogramov ter pripravah za nastope na rdeči preprogi, kjer vse zvezde želijo blesteti. Nedavno je izdal knjigo 'Six Weeks To OMG' ali Šest tednov do OMB, v kateri razkriva strategijo, kako shujšati v šestih tednih. Knjiga že postaja ena izmed najbolj prodajanih s tovrstno vsebino.

Z njegovo dieto naj bi se znebile tudi celulita.
Z njegovo dieto naj bi se znebile tudi celulita. FOTO:

Minus 10 kg maščobe in manj celulita

Načrt je osnovan na strategiji, ki jo je Fulton uporabljal za svoje najpomembnejše stranke. Dietni režim je kombinacija prave prehrane, biokemije, genetike in psihologije. Na ta način naj bi posameznik izgubil skoraj 10 kilogramov maščobe in odpravil videz pomarančne kože. Čeprav naj bi veljajo, da težo najlažje izgubimo z majhnimi in pogostimi obroki, Fulton temu nasprotuje in svetuje, naj se držimo treh obrokov na dan. Namesto zajtrka naj bi malicali ob 10. uri dopoldne in tako spodbudili metabolizem.

Odsvetuje zajtrk in sadne sokove

"Leta 2000 so francoski raziskovalci objavili članek o tem, da značilen zajtrk, ki vključuje toast, jogurt in sadje, pravzaprav preprečuje izgubo maščobe skozi dan," pojasni Fulton. Da bi zmanjšali videz celulita, pa priporoča kombinacijo hladne kopeli in kofeina. V enem izmed poglavij v knjigi pojasni, da kopanje v mrzli vodi močno spodbudi metabolizem. Tistim, ki niso dovolj pogumni, pa priporoča, naj namočijo le noge. "Le pogumni si drznejo preizkusiti nekaj novega,“ pravi. "Raziskovalci so odgovorni za novosti in nove resnice, naše življenje pa postane bolj kakovostno,“ še doda. Odsvetuje tudi uživanje sadnih sokov in 'smoothijev' ter tudi brokolija, saj pravi, da so ogljikovi hidrati v tej zelenjavi slabši od tistih v gazirani pijači kokakola. Četudi je večina knjigo ocenila pozitivno, so nekateri še vedno skeptični in se ne strinjajo s Fultonovo teorijo, ki je, roko na srce, precej drzna.

Fulton odsvetuje pitje sadnih sokov.
Fulton odsvetuje pitje sadnih sokov.FOTO:

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368