Sliši se neverjetno, pa vendar je prav fižol v konzervi tisto, kar se najbolj približa zdravi instantni hitri hrani. Je odličen vir proteinov, vsebuje malo maščobe, ne vsebuje nenasičenih maščob in holesterola, ima pa zato zelo veliko vlaknin. V fižolu je tudi veliko kalcija, železa, folne kisline in kalija. In še predrag ni, kar je v današnjih časih pomembno dejstvo.
Naslednjič, ko se boste želeli založiti z okusnim prigrizkom, ki ga hitro pripravimo, začnite s konzervami čičerike, belega fižola in črnega fižola. Te različne vrste lahko uporabimo pri pripravi mnogih jedi, vključno z zanimivo solato s fižolom in tuno, za katero smo vam pripravili tudi recept.
Solata iz fižola in tune
Fižol lahko uporabite v solati, ki je polna proteinov in omega-3 maščobnih kislin. Postopek je preprost: v skledo damo na majhne koščke narezano majhno glavico rdeče čebule, dodamo žličko kisa in vodo, premešamo in pustimo stati pet minut. Nato čebulo speremo s hladno vodo ter posušimo s papirnato brisačo. V skledi za solato zmešamo eno pločevinko tune, pločevinko fižola, pripravljeno čebulo, tri sveže lističe žajblja in dve čajni žlički drobno narezanega peteršilja. Posebej zmešamo žličko kisa, ščepec soli, malo popra, majhen strok strtega česna in pol žličke gorčice. Dodamo tri jedilne žlice olivnega olja in eno jedilno žlico jogurta. Pripravljen preliv dodamo tuni in fižolu in solata je pripravljena! Lahko jo postrežemo kot glavni obrok za dve osebi ali predjed za štiri. Okusno in zdravo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV