Zadovoljna.si
Jessica Simpson

Šport in zdravje

V petih korakih do seksi telesa

A.Ž.
25. 11. 2009 19.10
0

Svetlolasa Jessica je svojo žalost ob prekinitvi razmerja utopila v zdravi prehrani in intenzivni vadbi. Pevka je podlegla pritisku, ki so ga nad njo izvajali mediji, in se otresla več kot desetih kilogramov.

Okrogel trebušček in strto srce

Čeprav se je nekoliko bolj okrogla Jessica Simpson s trebuščkom in močnejšimi boki počutila odlično, je njeno življenje ob koncu razmerja z zvezdnikom ameriškega nogometaTonyjem Romom, ki je lepotico zapustil nekaj dni pred njenim 29. rojstnim dnem, postalo brez smisla. Kljub temu da njuno razmerje že dolgo ni bilo popolnoma urejeno, saj sta se neprestano prepirala, se je Jessica odločila pomesti s spomini in svojimi kilogrami. V nekoliko manj kot dveh mesecih si je pevka prigarala lepo izoblikovano telo in veliko boljše prehranjevalne navade.

S hrano v smeti

Prijateljica, ki je Jessici zelo blizu, je zaupala, da je takoj po košarici pevka preživljala osebno krizo, kmalu zatem pa je začela izboljševati svoj življenjski slog. „Nekega dne se je odločila, da so časi večernih sladoledov in sladkarij mimo. Vso kalorično hrano je zmetala v smeti in jo nadomestila z zdravimi živili.“

Pevka je ob dieti popolnoma zamenjala svoj življenjski slog. Faktor dieta je namreč eden od prehranjevalnih načrtov, ki ne zahteva le fizične aktivnosti, temevč celotno telo, vključno z načinom razmišljanja in duhovnim smislom. Razdeljena je na pet delov, rezultati pa naj bi bili vidni po petih tednih. Celotna dieta ni zahtevna, vendar potrebuje popolno predanost osebe, ki jo izvaja. Prav iz tega razloga je Jessica z novim načinom razmišljanja poleg nezdravih prehranjevalnih navad ovrgla tudi zlomljeno srce. Pozitivno mišljenje in uživanje v malih stvareh dosežeta, da ljudje hitreje pridejo do cilja in pri njem tudi vztrajajo.

5 tednov načrtovanja


Enostaven in izvedljiv način diete, ki vpliva ne samo fizično, ampak tudi psihično. Prehranjevalni načrt se od običajnih hollywoodskih čudežnih diet razlikuje tudi po zdravi sestavi in dostopnosti.

5 obrokov, razporejenih čez cel dan

Tako pospešimo prebavo in onemogočimo lakoto. Neprestano kruljenje v želodcu zna biti nadležno in spodbuja možgane, da začnejo razmišlati o hrani, zato se obroki ne smejo izpuščati. Več obrokov pa tudi ohranja nivo sladkorja v krvi.

Jessica Simpson
Jessica Simpson FOTO:


5 različnih živil, ki jih pustite pri miru

Navodila so jasna. Odpovedati se morate belemu sladkorju, beli moki, belemu kruhu, nasičeni maščobi in hitri hrani. Pogosto uporabljajte polnozrnate testenine, stročnice in kuhan krompir brez dodatkov. Skrivnost obrokov niso že naprej pripravljeni recepti, vendar možnost osebnega jedilnika. Pri tem velja pravilo, da ne mešajte ogljikovih hidratov in mesa. Zanesite se na vlaknine, proteine, zdrave maščobe in pijače brez sladkorja oziroma vodo.

5-krat na dan za gibanje

25 minut gibanja za vsako področje telesa. Kardio vadbi naj sledi raztegovanje zgornjega dela telesa, nato spodnji del telesa, trebušnjaki in vaje z utežmi in pa tek ali steper. Telovadbo razdelite poljubno čez dan in ji posvetite dovolj pozornosti. Mogoče se zdi nemogoče, da bi na dan kar petkrat telovadili, vendar se zavedajte, da boste dali s tem telesu več energije.

5 pregreh

Nedeljo si vzemite kot dan za poležavanje. Privoščite si sadno torto ali pito, vendar v majhnih količinah. Svojemu telesu privoščite dan brez telovadbe, razvajajte se – masaža, skodelica kave ali čaja – in uživajte v malih stvareh, ki jih življenje ponuja.
Jessica si je znova priborila popolno telo in za seboj pustila preteklo razmerje.
Jessica si je znova priborila popolno telo in za seboj pustila preteklo razmerje.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413