Zadovoljna.si
Babana v olupku

Šport in zdravje

Kaj se zgodi, če en mesec vsak dan pojeste dve banani?

J.V.
30. 10. 2015 12.06
32

O 'čudežnih' učinkih, ki jih imajo banane na naše počutje, zdravje in telo, smo pisali že večkrat. Poleg tega, da z njimi lahko blažite PMS bolečino, uravnavate prebavo in znižate krvni pritisk, z njimi lahko izboljšajte tudi lase, nohte in ten kože.

Sadje - 2
Sadje - 2FOTO: Thinkstock
Če si do sedaj niste pogosto privočile tega eksotičnega sadja, je morda zdaj odlična priložnost, da naredite manjši eksperiment in en mesec vsak dan pojeste dve banani. Rezultati so zagotovljeni.

Zdravi in sijoči lasje

Poleg tega, da bodo vaši lasje bolj zdravi in sijoči in vaši nohti močnejši, se bo izboljšalo tudi stanje vaše kože. Banane so obogatene z vitamini C, A, B6 in B12 ter kalijem in magnezijem. Zaradi visoke vsebnosti hranilnih snovi na kožo delujejo izjemno blagodejno. Zaradi magnezija boste namreč rešile problem z aknami in ostalimi kožnimi nepravilnostmi.

Če imate težave z zaprtostjo pojejte zelo zrelo banano.
Če imate težave z zaprtostjo pojejte zelo zrelo banano.FOTO:

Boljša prebava

Če imate težave s prebavo, si zjutraj najprej privoščite kozarec mlačne vode z limono, nekaj minut počakajte, nato pa pojejte eno zrelo banano. V primeru, da je vaš problem ravno nasproten in nimate težav z zaprtostjo, priporočajo, da pojeste napol zrelo banano.

Južno sadje rumene barve vsebuje tudi življenjsko pomembno aminokislino triptofan. Ta je izjemno učinkovit pri dvigovanju ravni nekaterih hormonov, kot je denimo hormon sreče – serotonin. Več serotonina proizvede telo, srečnejši, bolj jasnogledi in bolj vzneseni smo. Zato hitro banano v roke in vaše razpoloženje se bo čudežno izboljšalo.

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413