Čeprav so rdeče barve, pomagajo pri beljenju zob in to s pomočjo kisline, ki s površine zob odstranjuje vso nakopičeno nečistočo.
Semena in oreščki
Med žvečenjem oreščkov in semen pomagate odstranjevati zobne obloge s površja zob. Seveda se ti zdravi prigrizki radi ujamejo med zobe, zato je še toliko bolj pomembno, da si jih po zaužitem obroku temeljito umijete.
Čebula
Morda res ni najbolj dišeča sestavina na svetu, a čebula naj bi bila po mnenju strokovnjakov še kako pomembna za zdravje zob. Nima izrazite barve in ne bo pustila madežev na zobeh. Poleg tega poskrbi tudi, da si po po uživanju te zelenjave vsi umijejo zobe, saj ne želijo imeti neprijetnega zadaha.
Jabolka
Jabolka so trdo in čvrsto sadje, zato zahtevajo dovolj močne zobe, ki lahko brez težav zagrizejo vanje. Prav v tem pa je tudi njihova prednost, saj z grizenjem krepimo zobe in dlesni. Poleg tega nekatere sestavine v jabolku blagodejno vplivajo na zdravje zob in slino.
Brokoli
Za razliko od nekaterih drugih vrst zelenjave, brokoli praviloma ne ostane za zobmi, kar je seveda zelo pozitivno, saj ne bo vplival na zdravje zobne sklenine.
Sir
Ta sila okusna jed vsebuje veliko kalcija, za katerega je znano, da krepi zobe in dlesni. Poleg tega siri nimajo barve in zato ne puščajo grdih madežev na zobeh.
Pomaranča
Zaradi kisline, ki jo vsebujejo, lahko pomaranče ključno pripomorejo k naravnemu beljenju zob, a z njihovim uživanjem kljub temu ne gre pretiravati, saj lahko v prekomernih količinah hitro poškoduje sklenino.
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV